Kroonmerrie Tsjarina Diana A.B. (Alwin 469) fokdagkampioen Baar

De kampioenen van Baar

Op zaterdag 28 augustus wist Kroonmerrie Tsjarina Diana A.B. AA (Alwin 469 x Heinse 354) van Katrin Schwan het dagkampioenschap op te eisen op de fokdag Baar, Duitsland. Tsjarina komt naar de Centrale Keuring in Harich om kans te maken op Model. Juryleden Jan Hellinx en Wil Thijssen maakten tot reserve algeheel kampioen de driejarige Hetty van Bungarten Ster (Omer 493 x Anders 415) die een Ster tweede premie kreeg. De sterk gebouwde en moderne Hetty mag nog aan kracht winnen. Ze komt uit de succesvolle stal van inzender Vanessa Bungarten die hofleverancier was op de keuring die in haar achtertuin plaatsvond.

Nog winnen aan vermogen

De rastypische Tsjarina liet een hele fraaie opwaartse draf zien en een goede stap, zo luidde de toelichting van de jury. De zevenjarige had nog een veulen aan de voet, en mag komende weken nog aan vermogen winnen om zich optimaal te presenteren op de Centrale Keuring. De reis naar Harich zal ook de soepel bewegende twenter Lyra van Bungarten (Jehannes 484 x Wylster 463) maken. Ze verdiende een eerste premie.

Succes voor veulens van Waander 512

Bij de hengstveulens waren er twee die een eerste premie kregen: Portos van Bungarten (Waander 512) en Richie Rich (Waander 512). Portos werd aangewezen als kampioen hengstveulens. Voor de merrieveulens was er geen oranje lint weggelegd, Pina van Bungarten (Waander 512) kreeg een tweede premie en het kampioenslint omgehangen. Daarmee kwamen de beide kampioensveulens uit de stal van Vanessa Bungarten.

 

Vorig artikelZwen (Wobke 403) kampioen op fokdag Zweden
Volgend artikelRixt fan Nes (Wimer 461) fokdagkampioen in Zweden