La Lique van de Meikade (Jehannes 484) kampioen merrieveulens

La Lique van de Meikade (Jehannes 484) van Willem Lokhorst uit Ederveen, werd kampioen bij de merrieveulens. Op de achtergrond haar draagmoeder. (Foto: Johanna Faber)

Vergezeld door haar draagmoeder draafde La Lique van de Meikade (Jehannes 484) van Willem Lokhorst met haal luxe lijf en aparte draf onbekommerd naar het kampioenschap bij de merrieveulens.

Reservekampioen ook van Jehannes 484

Reservekampioen werd de sterke en complete Janke L.W. (ook van Jehannes 484), die met veel ruimte en schakelend vermogen in de draf door de baan bewoog. Janke is gefokt door de familie Ludema uit Witmarsum en werd op de fokdag in Blauwhuis kampioen bij de veulens.

‘Eyecatcher’ La Lique

‘Een echte eyecatcher’, zo klonk het in de kampioenskeuring al vanaf de kant toen La Lique met haar bruine moeder nog een keer voor de jury haar kunnen liet zien. Het applaus was veelzeggend en ook de jury had geen twijfel. ‘Een jeugdig, langgelijnd en apart dravend veulen’, lichtte Jolanda Slootjes toe. ‘Haar draf komt niet van haar moeder maar is écht genetische aanleg.’ De biologische moeder van La Lique is Lieke van de Wijzend (Pier 488) die zelf geen veulens kan krijgen door een heupblessure. Dankzij embryotransplantatie leverde ze toch een aantal veulens, met La Lique als kampioensveulen.

Vorig artikelJurre van de Arebo Hoeve kampioen hengstveulens: dubbelslag voor Reint Arends en Ulbrân 502
Volgend artikelFardau fan Synaeda (Michiel 442) draaft soepel naar jeugdkampioenschap