Lisanne en Wendy bezorgen Indoor Brabant kippenvel

EOS en Wirdmer: dikke vrienden© DigiShots

Wendy Okkema en Lisanne Veenje hebben De Pas de Deux bij Indoor Brabant op zaterdag 16 maart gewonnen met 78,375%. ‘Kippenvel’, complimenteerde juryvoorzitter Tineke Bartels die onder de indruk was van alle vijf combinaties. ‘Het Friese paard heeft een mooie toekomst.’

Beugel aan beugel, schouder aan schouder

Met Guus Meeuwis door de speakers gingen Wendy en Lisanne beugel aan beugel, schouder aan schouder zong Guus Meeuwis, door de ring. Helemaal op dreef met Friesen Exclusiv Wirdmer (Beart 411) en Stal Okkema’s EOS (Olgert 445). ‘Het ging perfect, precies zoals we hadden gehoopt’, vertelt Lisanne vlak na hun proef. De Nederlands kampioenen gingen super synchroon en waren een prachtig setje. ‘Dit is een échte pas de deux’, schreef de jury die in hun bewondering bijval kreeg van het enthousiaste publiek. ‘We hebben echt ons best gedaan om er wat moois van te maken’, aldus Lisanne. ‘Het is bijzonder hoe je mensen kunt raken.’
Hun tweede proef reden ze al meteen om 10 uur ’s morgens. Met Friesen Exclusiv Zen (Dries 421) en Stal Okkema’s EOS (Olgert 445), die uiteindelijk goed bleken voor de derde plaats met 72.375%.

Swingende Hennie en Harmina

De tweede plaats was voor de swingend gereden proef van Hennie Roffel met Douwe van R. (Maurits 437) en Harmina Holwerda met Jesse R (Brandus 345). Harmina, na haar derde plaats in Ermelo op vrijdagavond en slechts een paar uurtjes slaap, toonde samen met Henny veel lef in hun toch wel pittige proef. De jury was onder de indruk van het prachtige duo paarden en beloonde het met 73,250%, met de opmerking dat de combinatie potentie heeft naar een nog hogere score.

Wytse en Gijsbert elkaars spiegelbeeld

Een fantastische proef werd ook neergezet door Hennie Roffel met Wytse 462 (Arjen 417) en Jeanet Dam met Gijsbert JD (Tjalke 397). In het begin waren ze super synchroon, de oefeningen gingen perfect in spiegelbeeld. Inclusief de opzwepende muzikale omlijsting lieten ze een heel fraai beeld zien. Met nog meer oefening samen kunnen ze de score van 70.125% die ze van de jury kregen zeker nog verbeteren in de toekomst.

 

Vorig artikelHarmina en Ruscherd veroveren derde plek op het KNHS Indoorkampioenschap
Volgend artikelCoby Kruis: ‘Wytse is mijn maatje en ik ben supertrots op hem’ (met video)