Livestream tweede voorrijdag – 16 juli

Vrijdag 16 juli kunt u vanaf 9 uur via de KFPS livestream op Facebook en deze website meekijken met de tweede voorrijdag van de jonge hengsten. In de catalogus staan 44 hengsten die gepresenteerd worden aan de Hengstenkeuringscommissie (HKC), bestaande uit Piet Bergsma, Corrie Terpstra en Reijer van Woudenbergh.

Hengsten aangewezen voor de voorrijdag

De jonge hengsten zijn afgelopen januari geselecteerd tijdens de tweede bezichtiging, daarnaast lopen er ook enkele hengsten die zijn doorverwezen van vorig jaar. Tijdens drie voorrijdagen worden de hengsten op hun basisgangen beoordeeld. De begeleiding is in handen van de trainingsleider van het Centraal Onderzoek, Koos Naber.
U kunt hier de catalogus met daarin de gegevens van de 44 hengsten downloaden.
Hier klikt u voor de startlijst van de tweede voorrijdag, aanvang 9 uur.

Geen publiek

Het protocol van de coronamaatregelen is van toepassing waardoor er geen publiek welkom is bij de voorrijdag. Ook is het van belang dat de jonge paarden zich in alle rust presenteren om zo goed mogelijk te kunnen worden beoordeeld. Vandaar dat er deze dagen geen publiek (uitgezonderd eigenaren) wordt toegelaten. U kunt alles live volgen via de livestream en ook later altijd terugkijken.

Derde voorrijdag 12 augustus

De volgende voorrijdag staat gepland op 12 augustus, waarna er gecommuniceerd wordt met de eigenaar of de hengst een aanwijzing krijgt voor het Centraal Onderzoek. Het Centraal Onderzoek zal starten op 7 september en zal plaatsvinden in Exloo.

Vorig artikelAlrako KFPS selectiewedstrijd Garijp: Hennie Roffel en Monique van der Meij twee maal op kop
Volgend artikelRens (Tiede 501) en Reitse (Menne 496) mooiste veulens in Garijp