Marije Francis wint zeer moeilijke beoordelingswedstrijd III

De derde online beoordelingswedstijd was een hele moeilijke, zo blijkt uit de ingezonden plaatsingen van de vier merries. De juryleden Louise Hompe en Piet Bergsma zetten paard C op de eerste plaats, maar dat zagen de online beoordelaars heel anders. Zij plaatsten allemaal paard D op kop. Uiteindelijk kwam Marije Francis het dichtst bij de juryplaatsing. Rond 15 augustus komt beoordelingswedstrijd IV online.

Overall Winner eind van de zomer

Van de ruim 30 deelnemers bleek Marije Francis het dichtst bij het juryoordeel in de buurt te komen. Zij wisselde de kop paarden om. Claudia van Alphen en Janina Gerdt kwamen op een kleine afstand op de plaatsen 2 en 3 terecht, gevolgd door een aantal enthousiaste beoordelaars die ook de eerste twee wedstrijden hoog in het klassement eindigden. De deelnemers met de toelichting die het dichtst bij die van de jury komt, wordt het hoogste geplaatst (rangorde 1-10). De overige (bijna) juiste inzenders krijgen eveneens 10 punten. Aan het einde van de zomer kijken we bij alle juiste inzenders wie de minste punten heeft behaald en zal worden uitgeroepen tot Overall Winner.

De winnaars van de 2e online beoordelingswedstrijd zijn:
1 Marije Francis
2 Claudia van Alphen
3 Janina Gerdt
4 Wiesje van der Woude
5 Nadeen Davis
6 Grietje Ensing
7 Antonia Derksen
8 Marissa Visser
9 Marrit de Vries
10 H. van Dijk
10 Clare Roberts

Plaatsing: Paard C, Paard D, Paard A en Paard B

Toelichting van de jury:
We hebben vier driejarige veulenboekmerries beoordeeld en geplaatst op basis van de videobeelden. NB. De kwaliteit van het beenwerk is hierbij lastig te beoordelen dus de plaatsing kan afwijken van de plaatsing (en primering) die op basis van een live keuring tot stand gekomen zou zijn. Houd er verder rekening mee dat de bewegingsonderdelen dubbel tellen ten opzichte van de exterieuronderdelen.

1. Paard C: Fenna Ster (Tsjalle 454 x Abe 346)
Lang gelijnde merrie met een klein hoofd, lange hals en lichte hoofd-halsverbinding en veel behang. De bovenlijn heeft voldoende aansluiting, valt iets weg achter het schoft, het kruis is ligt hellend en de merrie is iets neerwaarts gebouwd. Het beenwerk is iets toontredend en heeft een goede stand van het achterbeen. De stap is actief met ruim voldoende tact, het achterbeen mag iets meer doortreden. De draf is krachtig met een goed voorbeen en goede onderbrenging van het achterbeen, het achterbeen heeft een goede buiging en de draf toont oprichting.

2. Paard D: Flantje qantje p Ster (Hessel 480 x Onne 376)
Een jeugdig paard met iets zware voorhand en de hals komt iets diep uit de borst. Het is een lang gelijnd paard met een sterke bovenlijn en een lang kruis met een goede ligging. Het voorbeen is iets hol en het achterbeen is licht sabelbenig. De stap is ruim en krachtig met een actief achterbeen met veel tact. De draf is ruim met goede plaatsing van het achterbeen maar mag meer oprichting tonen met iets meer ruggebruik. Qua ras en draf heeft paard C meer kwaliteit en staat daarom bovenaan.

3. Paard A: Femke R. van Dedgum Ster (Tsjalle 454 x Olof 315)
Paard met een edel hoofd en voldoende lichte hoofd-halsverbinding, de hals zou iets meer lengte mogen hebben. De bovenlijn is in de rug voldoende aangesloten maar mag in de aansluiting lendenen kruis sterker zijn en het kruis is iets afhellend. Het paard is iets onderstandig. Het beenwerk is van goede kwaliteit, voor iets frans van stand en een goede stand van het achterbeen. De stap heeft tact en is krachtig maar het achterbeen mag achter iets meer aansluiten. De draf is krachtig en opwaarts en het achterbeen is snel en actief, het paard zou in zijn totaliteit iets meer souplesse kunnen laten zien. Paard D. heeft een betere bovenlijn en de stap is van meer kwaliteit.

4. Paard B:Fieke van de Lage Landen Ster (Gerben 479 x Onne 376)
Paard mist iets nek en de hals mag meer lengte tonen, het paard heeft veel behang. De bovenlijn is iets gerekt en de rug is iets week, het kruis is lang en heeft een goede ligging. Het paard mag een iets langer voorbeen hebben. Het beenwerk is iets toontredend en heeft achter een iets nauwe stand. De stap is ruim en heeft voldoende tact, het voorbeen mag iets sneller weg gezet worden. De draf heeft tact, het achterbeen moet meer onder de massa komen en het voorbeen kan meer schoudervrijheid tonen. Ook kan het paard meer oprichting laten zien in het front. Het rastype en de draf van paard A. toont meer kwaliteit.