Mencompetitie Garyp: op weg naar een spannende finale

In Garyp vond vrijdagmiddag 22 juli een selectiewedstrijd plaats voor de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen. Er kwamen 23 combinaties aan de start. Met nog één wedstrijd te gaan in de competitie is de strijd stevig en liggen de punten dicht bij elkaar.

Wilma en Jonas en Leslie en Hidde

In het L-mennen kwamen Wilma Reijenga en Jonas van de Miedweg (Maurits 437) op kop in de gecombineerde rubriek met de B-dressuur. Tweede was Leslie Agricola met Hidde fan Skarren (Markus 491) die in de B uitkomt. In de tweede proef draaiden ze de rollen om. Derde werd Lysbeth de Boer-Hettinga met Brecht en Lubbert van Oene met Hieke fan Bokkum (Eise 491). Deze twee haalden ook al mooie punten op de andere selectiewedstrijden binnen, dus de menners liggen dicht bij elkaar.

Hendrik met Wardy 509 en Ilona met Romke

In de gecombineerde klasse M en Z wist Ilona Woltman met Romke PJ (Folkert 353) de eerste proef op haar naam te schrijven met een fraaie 209 punten. Ilona en Romke komen uit in het Z-mennen. Tweede werd Ria Hettinga die met Stal Hettinga’s Allure in de klasse M uitkomt. Fia Tubben-Van der Stoep en haar Tjeerd van de Bijschuur (Tsjalle 454) eindigden op een derde plek.
De tweede proef werd gewonnen door Hendrik Eppinga met KFPS stamboekhengst Wardy 509. Tweede werd wederom Ria Hettinga met Allure, met een hele lichte voorsprong op de nummer drie Ilona en Romke.

Nog één wedstrijd

De mencompetitie kent nog één selectiewedstrijd op 31 juli in Oudega, gevolgd door de spannende finale die op 13 augustus in Tolbert verreden zal worden, na de fokdag.

Vorig artikelWybren van Ass (Maiko 373) in Verkort Onderzoek
Volgend artikelDag 1 Garyp: Wilhelmina (Eibert 419) Ster eerste premie