Mencompetitie Koudum: Ria Hettinga en Koerina Dijkstra winnen staatsiedeken

Met nog twee selectiewedstrijden te gaan in de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen gaat het in de verschillende klassen nog heel spannend worden. In Koudum, op zondag 10 juli, wisten Ria Hettinga en Koerina Dijkstra met hun Friese paarden sterk te presteren en wonnen een staatsiedeken beschikbaar gesteld door de provincie Fryslân & HSF M.V. De Morraruters.

Tobias en Lubbert in de B

In de B wist Tobias Ferwerda met Elke t.W. een proef te winnen, met 0,5 punt voorsprong op Lubbert van Oene die met Hieke fan Bokkum (Eise 459) de andere proef op zijn naam schreef. Met ook in de voorgaande wedstrijden sterke optreden lijkt het erop dat beide menners een finaleplaats zeker hebben gesteld.

Wilma en Sietske in de L

In de sterk bezette klasse L wist Sietske Brouwer met Demy fan Westermeer (Hessel 480) een proef te winnen, met Ria Hettinga en Wybe VW Ster (Beart 411) die hetzelfde puntenaantal binnenhaalde en in de klasse B en L de beste ‘Friese combinatie’ was. De tweede proef was voor Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437), gevolgd door Aaltje Dijkstra met Lutske Bernou fan ‘e Ies en Ria Hettinga met Fenna ut ‘e Reiden op de derde plek.

Ria Hettinga x twee

De klasse M was twee keer voor Ria Hettinga met haar eigengefokte Stal Hettinga’s Allure die in de éne proef Udo de Haan met Its Fan de Kressers (Hessel 480) achter zich liet en in de tweede proef Janet van der Ark met Romke PJ (Folkert 353) nipt op de tweede plaats zette.

Dubbele winst voor Koerina

Ook in de Z en ZZ zijn de menners aan elkaar gewaagd en is de concurrentie groot. Koerina Dijkstra won met Silke Bernou fan ‘e Ies (Norbert 444) twee keer en haalde daarmee de staatsiedeken binnen. Koerina en Silke doen niet mee aan deze mencompetitie, maar gebruikten de wedstrijd als training voor de Hippiade waar ze een uitnodiging voor op zak hebben. Dat betekent het volle aantal punten voor de tweede in deze klasse: Udo de Haan met Yersie C. (Hessel 480). Derde werd Jikke Tange met Vrouck (Reinder 452) en Fia Tubben – Van der Stoep met Tjeerd van de Bijschuur (Tsjalle 454) die in deze gecombineerde klasse de beste in de Z was.

Nog twee selectiewedstrijden

In juli zijn er nog twee selectiewedstrijden van de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen. Op 22 juli in Garijp en op 31 zal in Oudega nog een wedstrijd plaatsvinden, waarna de finalelijst wordt opgemaakt voor 13 augustus. Dan wordt de finalewedstrijd in Tolbert verreden.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Vorig artikelZ-Friezenteam Groningen verdient – na zes weken voorbereiding – ticket voor de Hippiade
Volgend artikelMonique en Diederik (Jehannes 484) prolongeren kampioenschap in Groningen