Met 81 punten hoogste IBOP score voor Xandra fan Marksate Ster (Norbert 444)

Xandra fan Marksate (Norbert 444) haalde een IBOP van 81 punten (Foto: Johanna Faber)

De hoogste IBOP score op woensdag 15 juli ging naar Xandra fan Marksate Ster AA (Norbert 444), gefokt door de familie Hofstee, uit de merrielijn van Aarnold 471 en in eigendom van de familie Westervoort. De soepel bewegende Xandra werd door Udo de Haan in een menproef gereden en verdiende daarmee 81 punten. Ze viel met name op door een 8 voor haar galop en een 8 voor impuls.

Ceesje fan Scyedam (Jouwe 485) na IBOP Ster

Met een 8 voor haar stap en uiteindelijk 72,5 punten voor haar IBOP rijproef heeft Ceesje fan Scyedam (Jouwe 485) haar Sterpredicaat verdiend. De merrie van Albertine Meijer-Reefhuis is gefokt door de familie van Doorn.

Abel vom Seenland: 8,5 voor draf

Er waren nog meer paarden die 80 punten of meer lieten noteren in hun IBOP. Bij het mennen haalde Abel vom Seenland Ster A (Alwin 469) van Ralf Munitzk 80,5 punten, met een opvallend fraaie 8,5 voor de draf. Berny van de Meikade Ster (Jehannes 484), gefokt door Willem Lokhorst en in eigendom van R. Kuyl liet 80 punten noteren. En dat gold ook voor de achtjarige Marten fan Starking Ster Sport (Dries 421), gefokt door Starking en in eigendom van Age Okkema. De hengst loopt met Harmina Holwerda inmiddels Lichte Tour en verdiende in deze IBOP een 8 voor balans & houding. Een prima proef liet ook Amaraja Stella fan ‘e Grupstal (Jehannes 484) zien. De jury beloonde de merrie met een 8 voor stap en 79 punten totaal. In de rijproef scoorde Eke van de Miedweg (Maurits 437) 77 punten.

Vier van de zeven meer dan 77 punten

Van de zeven combinaties die in Warga de menproef aflegden haalden er vier een score van 77 of meer. Naast Xandra en Abel waren dat Velony fan ‘e Telstarzathe (Norbert 444) die voor haar draf een 8 kreeg en een totaalscore van 79 punten binnenhaalde. Baukje vom Schladitzer See Ster (Jasper 366) ging naar huis met 78 punten.

Tweeweekse ABFP-test

De tweeweekse ABFP-test resulteerde in 80 punten voor Antsje Marieke (Epke 474) van de familie Bruinsma/Traanman. De vierjarige merrie kreeg een 8 voor draf en een 8 voor impuls. Een halve punt lager was de score van Steffie fan Weideshiem Ster (Norbert 444). Yerre van de Waterhoeve A (Bartele 472) sloot de test onder het zadel af met 77 punten.

Klik hier door voor de complete IBOP-uitslag.

Klik hier door voor de complete tweeweekse ABFP-uitslag.