Modelmerrie Joce Femke kampioen in damesklasse

Joce Femke met Nadia den Hollander (Foto: Johanna Faber)

In het Drentse Grolloo werd op de vijfde editie van Hippisch Holtrijk, tussen 5 en 7 juli, het dameskampioenschap regio noord verreden.

Joce Femke meest constant

Met acht kanshebbers werd het een mooie wedstrijd. De achtjarige modelmerrie Joce Femke van de Noeste Hoeve (Tsjalle 454 x Feitse 293) was overall de mooiste en liet ook de constantste verrichting zien en werd uiteindelijk tot kampioen werd gehuldigd. Vanaf de eerste tot de laatste pas was Joce Femke van de Noeste Hoeve een opvallende kanshebber. De merrie was ruim in haar beweging, toonde zich met een mooi front en was netjes recht gesteld. “Ze was ook erg fijn in de aanleuning,” aldus rijdster Nadia den Hollander, die nog met gepaste trots aangaf dat Joce Femke momenteel nog gewoon zogend is van een merrieveulen van Rommert 498.

Meervoudig kampioen Feitse G.L. tweede

Joce Femke versloeg meervoudig kampioen Feitse G.L. (Aan 416) met Leslie Agricola, die aanvankelijk na de eerste omloop nog bovenaan stond. De hengst toont zich altijd erg krachtig maar liet het in de overkamping ietsje zitten en mocht achter ietsje meer aantrekken, aldus de jury. Deze combinatie werd nu tweede, nog wel voor Topgazon Sam E. (Ulbert 390) met Margé Emmens en Auckje fan ‘e Alde Ryd (Tsjalke 397) met Anke Kuppens.

Vierde winst voor Melle

Melle van de Lits (Wimer 461) pakte in handen van eigenaar Albert Minkema zijn vierde limietklasse-winst van het seizoen bij de regionale rijders en met Egberdina’s Lodewijk won Susan Bouwman de ereklasse. In de Auto Joure XL competitie tuigen onder het zadel zat ze eveneens heel dicht tegen de overwinning aan, maar was het op het laatste moment toch Harmina Holwerda die met Tjabe van de Demro Stables (Tsjalle 454) sterker werd bevonden. Pieter Okkema zegevierde in de tweespanrubriek met Geert van de Noeste Hoeve (Maurits 437) en Kije van de Noeste Hoeve (Dries 421).