Modelmerrie Liza van de Meikade FHANA Paard van het Jaar 2019

De negenjarige Modelmerrie Liza van de Meikade (Maurus 441), in eigendom van de Amerikaanse Claudia Rayner-Gregory, is uitgeroepen tot FHANA Paard van het Jaar 2019. Ze is de eerste merrie die deze titel in ontvangst mag nemen.

Als driejarige naar Amerika

Liza werd gefokt door Willem Lokhorst en op driejarige leeftijd, in 2014, aangekocht  door Claudia Gregory-Rayner. Een jaar later kreeg Liza het voorlopige Kroonpredicaat en werd ze algemeen kampioen, waarbij KFPS-jurylid Wil Thijssen toelichtte dat Liza een “perfecte draf” had. In haar thuisland werd ze door meerdere organisaties onderscheiden met kampioenslinten voor haar prestaties aan de hand. Tijdens de 2016 KFPS-inspectie werd Liza opnieuw benoemd tot algeheel kampioen en leverde ze een IBOP af onder het zadel van 82,5 punten, waarmee ze definitief Kroon werd. De hoge IBOP score leverde haar ook de Iron Spring Farm North American Dressage IBOP Cup op.

Twee keer algeheel kampioen

Kort daarna werd Liza als 5-jarige algeheel kampioen van de allereerste FHANA Central Mare Show ooit, waarbij ze de concurrentie aanging met de beste merries van Noord-Amerika. In 2018 leverde ze in combinatie met Hessel 480 een tweede premie merrieveulen, die reserve-kampioen werd bij de ISF-inspectie.
In 2019 werd Liza gepresenteerd aan KFPS-juryleden Corrie Terpstra en Louise Hompe, die haar het prestigieuze Modelpredicaat gaven. In een artikel voor PHYSO verklaarde jurylid Louise Hompe: “De beweging van Liza is absoluut fenomenaal. Elke stap is goed, echt heel bijzonder om te zien.” Als aanvulling op haar succes in 2019, werd Liza opnieuw gepresenteerd op de FHANA Centrale merriekeuring Oost, waar ze voor de tweede keer in drie jaar algeheel kampioen werd.

Gouden karakter

Liza is niet alleen getalenteerd en internationaal bekend, ze heeft ook het typische gouden Friese karakter dat wereldwijd wordt gewaardeerd! Met alles wat ze heeft bereikt en blijft bereiken, is Liza een echte ambassadeur voor ons ras en een paard voor het leven.

Bron: Fhana.com