Na- en herkeuring: twee hengsten aangewezen

Wouter van Schafer KFPS Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

De na- en herkeuring op vrijdag 18 januari leverde nog twee extra hengsten op voor het Centraal Onderzoek: Wouter van Schafer en Bruce van Winnehof.  Daarmee staat de teller op 41 aangewezen hengsten voor het Centraal Onderzoek.

Wouter van Schafer (Hette 481 x Lolke 371) verdiende zijn aanwijzing op de nakeuring waar hij in de derde bezichtiging verscheen. Daarnaast kreeg de herkeuringscommissie nog drie hengsten te beoordelen. Daarvan mag Bruce van Winnehof (Jouwe 485 x Maurus 441) zich in het Centraal onderzoek gaan bewijzen.

Wouter: goed in model en rasuitdrukking
Catalogusnummer 53, de vier jaar oude Wouter van Schafer (Hette 481 x Lolke 371) is gefokt door mevrouw J. Schäfer uit Zwolle en in eigendom van H. Boersma & W. van der Bij. “De hengst staat goed in het model, met een goede rasuitdrukking, aansprekend in het front met een voldoende stap en een goede balans in draf. In de kooi liet hij zich vorige week ruim voldoende zien, dat is reden dat we deze hengst hebben aangewezen”, aldus juryvoorzitter Harrie Draaijer.

Bruce: vijfde Jouwe naar CO
Uit de eerste jaargang van Jouwe 8485 werd Bruce van Winnehof (catnr. 289 en gefokt door H. Klauwers uit Heythuysen) van Stoeterij Boszorg en familie Folmer via de herkeuring aangewezen. “Een hengst met een heel mooi statuur”, lichtte Louise Hompe toe. Bruce is de vijfde zoon van Jouwe 485 die is aangewezen voor het Centraal Onderzoek. Daarmee staat Jouwe 485 nu op de gedeelde tweede plaats met Tsjalle 454 in de lijst van grootste inzenders voor het CO.

Vorig artikelGezocht: bruidspaar voor de boerebrulloft
Volgend artikelNagenieten van de Hengstenkeuring? De video’s staan online!