Nieuwe deelnemers MGPNGP

Harmina Holwerda - Stal de Merskens Marten K&PP Kampioenschap Fries Dressuurpaard 2019 © DigiShots

Met de verkoop van Tsjalle 454 naar Amerika en Mario fan Bokkum (Jasper 366) naar Zuid-Afrika kwamen er twee plekjes vrij in het MGPNGP-project. Talentvolle combinaties konden zich aanmelden voor een selectieronde. Jelmer Ketelaar met Tsjalle 454-zoon Jehannes 484 en Harmina Holwerda met Marten fan StarKing Ster Sport AA (Dries 421) vielen in positieve zin op en mogen aansluiten bij het stimuleringsplan voor dressuurcombinaties.

Doorstart met Marten

Harmina Holwerda moest zich, na de verkoop van Mario fan Bokkum, opnieuw selecteren voor het project. Ze is erg blij met de doorstart: ‘Ik vind de lessen van Rien van der Schaft heel erg leuk en leerzaam dus ik wilde heel graag weer meedoen.’ De negenjarige hengst Marten fan StarKing werd door Martha van der Meulen opgeleid tot de klasse ZZ-licht. Harmina startte de Dries 421-zoon ook meteen in deze klasse en werd reservekampioen bij de Friese Kampioenschappen. Ook won de combinatie de Zilveren Zweep in de Horses2fly Sportcompetitie.

Talent voor het hogere werk

Age en Marieke Okkema zijn de eigenaren van Marten, die dan ook onder de sportnaam Stal de Merskens Marten wordt uitgebracht. Harmina rijdt een aantal paarden voor Stal de Mersken, waaronder de kersverse dekhengst Beant 517. Met Marten is Harmina PSG-geklasseerd: ‘Marten heeft zeker het talent voor het hogere werk. Hij heeft een hele opvallende manier van bewegen met veel aanleg voor verzamelen. Bovendien is hij werkwillig en heeft hij veel ‘go’ dat is belangrijk voor de Grand Prix.’

Vorig artikelBlog Anna: de eerste Friese merrie in PEI, Canada
Volgend artikelLivestream KFPS College Tour: Alles over de aanlegtesten IBOP & ABFP – 1 april