Nieuwe KFPS College Tour gaat van start!

Hoefsmid Hilbert Lemstra houdt een presentatie over de Friese paardenhoeven.

Na het succes van afgelopen jaar krijgt de KFPS College Tour deze winter een vervolg. Elke maand zal een deskundige op donderdagavond een online presentatie geven over een onderwerp op zijn vakgebied.

Verzorging van Friese paardenhoeven

De eerste avond wordt georganiseerd op donderdag 11 november. Om 20.00 uur zal ervaren hoefsmid Hilbert Lemstra een presentatie houden over de Friese paardenhoeven. Wat komt hij onderweg tegen, hoe belangrijk is het juiste beslag, hoe zit het met verbening en hoe zorg je als eigenaar goed voor de paardenhoeven? Naast algemene informatie over de hoeven bij Friese paarden zal hij ook vertellen over speciaal beslag. Vanzelfsprekend is er na de presentatie ruimte voor vragen.

Advies voor optimale training

Ook donderdagavond 9 december is ingevuld. Dan komt Carolien Munsters van Moxie Sport tekst en uitleg geven over het lactaat- en hartslagonderzoek bij paarden en daaruit voortvloeiend advies voor een optimale training. Carolien en haar team hebben onderzoek gedaan bij de jonge hengsten in het Centraal Onderzoek.

Suggesties?

Ook in de eerste maanden van 2022 komt de KFPS College Tour weer voorbij. Zo zal dierenarts Gerrit Kampman van Dierenkliniek Den Ham in januari de belangrijkste aspecten die komen kijken bij de opfok van jonge (Friese) paarden bespreken. Wie nog leuke, boeiende onderwerpen weet mag ze mailen naar phryso@mediaprimair.nl. De afsluiter van het seizoen zal weer een rondetafelgesprek op locatie worden.

Vorig artikelEerste dag 7300 kaarten verkocht voor Hengstenkeuring en Friesian Proms
Volgend artikelBlog Ester: van vertrouwen naar beleren en verder dromen