Nieuwe tuigtalenten dienen zich aan

GPD Fokke (Nane 492) wint één van de twee limietklassen tijdens indoor Beilen. Foto: Johanna Faber

Het outdoor tuigseizoen zit er op, maar indoor kunnen de rijders nog enkele keren van start. Indoor Beilen was daarvan een mooie start. De druk bezochte avond liet in een aantal enkelspanrubrieken nieuwe talent zien.

Talent op komst

In de eerste limietklasse gaf Augustinus Hoekstra alvast een voorproefje van zijn nieuwe talent welke volgend jaar voor de sjees zal uitkomen. Deze GPD Fokke (Nane 492) is in eigendom van zus Anneke van der Staal-Hoekstra en was in Beilen bijzonder aansprekend, met een heel mooi front en goed achterbeengebruik en veel souplesse. Hij won de rubriek en kreeg Lubbert van Oene met Hieke fan Bokkum (Eise 489) naast zich, die beslist ook talent voor de aangespannen sport toont.

Veel looplust

De tweede limietgroep mondde uit in winst voor herintreder Siert 499 (Dries 421) die nu gereden werd door Henk Hammers. Deze wedstrijd in Beilen was een goede graadmeter voor het aanstaande dekhengstenkampioenschap welke komende vrijdagavond tijdens Indoor Friesland wordt verreden. Siert 499 had enorm veel looplust en was erg ruim in zijn bewegingen. Het tempo lag daarbij wel iets aan de hoge kant.

Beheerst tempo

De open klasse werd gewonnen door Lubbert van Oene met Wieke fan Bokkum (Wimer 461). Een aansprekende merrie die een hele mooi constante koers liet zien. Via arbitrale beslissing kwam Durk (Tsjalle 454) met Wiesje van der Woude op plek twee nog voor Jasper fan ‘e Stjelpdyk (Norbert 444) met Feike Holtrop. Deze zelfde Jasper leek in de damesklasse, in handen van Hiltje Holtrop nog een tikkel sterker over te komen. Met name in de overkamping lukte het Hiltje het tempo beheerst te houden waardoor Jasper zijn achterhand net even beter onder de massa kon krijgen en daarmee een koppositie wist te bemachtigen. Jelle van der Kooi wist de tweespanrubriek te winnen met Falko VDK (Tsjalle 454 en Fryso VDK (Nane 492).

Bekijk hier de volledige uitslagen van het concours in Beilen.

 

Vorig artikelNieuwe Modelmerrie in Amerika: Vlinder van WoppieWoppie (Jerke 434)
Volgend artikelIndoor Friesland : Elias 494 danst naar 72,19% in Grand Prix Freestyle