Terugblikken en vooruitkijken

Eind 2017 schreef ik een column dat het nieuwe jaar een intensief jaar beloofde te worden. Startende begin januari met de Hengstenkeuring en Friesian Proms en daarna het keuringsseizoen, met in september rondom de Centrale Keuring de uitvoering van De Stormruiter in het kader van Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa.

Nu het jaar bijna voorbij is kunnen wij de balans opmaken. Het was inderdaad een intensief jaar met vele nieuwe keuringskampioenen, kampioenen in de sport en 22 succesvolle uitvoeringen van De Stormruiter. In deze Phryso een terugblik.

Ook tijdens de goed verlopen regiovergaderingen en de Ledenraadsvergadering werd er teruggeblikt. Zo werd er onder meer gediscussieerd over de resultaten van het keuringsseizoen. Belangrijk, want met de reacties van u als fokker kunnen Inspectie en kantoor hun voordeel doen in het nieuwe jaar.

Op basis van de ervaringen ook vooruitkijken. Zo kan er met instemming van de Ledenraad worden gestart met onderzoek naar DNA fragmentatie in relatie tot spermakwaliteit en zal er opneiuwe worden gekeken naar het vaststellen van het Preferentschap hengsten waarbij voor de toekomst ook kenmerken als duurzaamheid en bewerkbaarheid mogelijk mee gaan tellen.

Met een frisse blik vooruit wens ik u alvast prettige feestdagen toe, een goede jaarwisseling. Voor 2019 alle goeds en goede gezondheid toegewenst.

Bert Wassenaar,
Voorzitter KFPS