Omer 493 naar de Verenigde Staten

Omer 493 Sport AA. Foto: Annie Damhof.

Omer 493 Sport AA verhuist binnenkort naar de Verenigde Staten. Dit maakte Stal fan de Kadyk gisteravond bekend. De KFPS stamboekhengst verruilt zijn box in Sintjohannesga voor een nieuw onderkomen bij Black Pearl Friesians LLC te Illinois, waar hij zijn dekdienst zal voortzetten.

Boost voor fokkerij in Noord-Amerika

Stal fan de Kadyk meldt op hun Facebookpagina: ‘we zijn dankbaar voor zijn bewezen diensten van afgelopen dekseizoen maar vooral ook erg trots dat deze onverwante hengst een belangrijke bijdrage kan gaan leveren aan bloedspreiding binnen de fokkerij in Noord-Amerika.’ Omer 493 zal met zijn 16,3% de stamboekhengst met het laagste verwantschap worden op het Noord-Amerikaanse continent.

Bekende stalgenoten

Omer 493 dekte sinds zijn goedkeuring in 2015 al meer dan 900 merries en zijn nakomelingen hebben een sterpercentage van 65%. De hengst zal volgend seizoen voor de Nederlandse fokker beschikbaar blijven via diepvriessperma bij Stal fan de Kadyk. De tienjarige hengst zal zich ongetwijfeld snel op zijn gemak voelen in zijn nieuwe stal, gezien zijn twee ‘bekende’ stalgenoten; Tsjalle 454 Sport Elite Preferent AAA en Thorben 466 Sport-Elite AAA.

Vorig artikelDressuurcompetitie Lunteren: fraaie scores, stamboekhengsten vallen op
Volgend artikelThemabijeenkomst najaar 2022: graag aanmelden