Ook Foppe van de pôle geslaagd voor zadelexamen

Foppe van de pôle (Hessel 480 x Jisse 433) Foto: Karin Sevink

Foppe van de pôle (Hessel 480 x Jisse 433) is de vierde hengst die zal aansluiten bij de eindbeoordeling van het Centraal Onderzoek. Op donderdag 29 oktober heeft de jonge hengst in Exloo met goed gevolg het zadelexamen afgelegd.

82 punten

 

Foppe stroomde twee weken later in tijdens de 70 dagen test en daardoor mocht hij ook later het zadelexamen afleggen. Met 82 punten haalde hij een hele mooie score, met een 8 voor draf, voor schakelen én voor impuls. Voor stap kreeg Foppe een 6,5, voor galop en balans/houding een 7,5 en souplesse leverde een 7 op.
Voor rastype en beenwerk kreeg hij een 7, voor bouw 7,5. Foppe komt uit merrielijn 121, uit Stermerrie Marrit van de Pôle (Jisse 433 x Anton 343, en heeft een verwantschapspercentage van 17,5.

Eindbeoordeling 14 november

Foppe zal, net als de andere drie overgebleven hengsten uit het Centraal Onderzoek op zaterdag 14 november het aangespannen examen afleggen. Op die dag volgt ook de eindbeoordeling waarna duidelijk wordt welke nieuwe hengsten bij het KFPS een dekbevret krijgen. De verrichtingen op deze dag zullen te volgen zijn via de livestream op Phryso.com en facebook.

Vorig artikelBritt Muis over haar nieuwe aanwinst Ernst K: ‘niet vaak zo’n mooie driejarige gezien’
Volgend artikelDe mooiste Modelmerries van 2020