Ook William, Fryso 518, Willem, Ward, Bauke en nog veel meer Friese paarden naar het Fries kampioenschap

William fan Stal Sibma (Tsjalke 397) met Mellanie Welles. Foto NH Photo

De selectiewedstrijd voor het KNHS Fries Kampioenschap in Harich heeft weer een heel lijstje Friese paarden opgeleverd die zich mogen melden voor de finale.

Nog een KFPS stamboekhengst

In het weekend van 12 en 13 juni werd de tweede selectiewedstrijd in Harich verreden. Eerder wisten al een heel aantal Friese paarden zich in de kijker te rijden. Zo plaatsten Wibout 511 en Jehannes 484 zich al bij de selectie. Daar kan nog een KFPS stamboekhengst aan toegevoegd worden: Fryso 518 die met Hennie Roffel in de L2-dresuur uitkomt. Fryso 518 schitterde dit jaar ook al op de Young Friesian Dressage competition en dat geldt zeker voor Mellanie Welles en William fan Stal Sibma (Tsjalke 397) die algeheel kampioen werd. William plaatste zich in de Z1-dresuur, net als MGPNGP Jehannes 484 en Wibout 511, voor het Fries kampioenschap.

Met twee paarden

Hennie Roffel kreeg niet alleen Fryso 518 afgevaardigd naar het Fries Kampioenschap Outdoor. Ook Heuker BV’s Willem (Hette 481) mag ze laten zien in de Z1-dressuur. Jelmer Ketelaar heeft ook meerdere paarden in het kampioenschap. Naast Jehannes 484 plaatste hij zich in de M1-dressuur met GPD Ward (Thorben 466) die in Harich een score van 71,250% verdiende. Jelmer komt in deze klasse Kenna Bakker tegen die met Auke van Hilberalti (Jouwe 485) ook een ticket verdiende in de M1-dressuur.

Hele reeks Friese paarden

In de L1-dressuur zijn de ogen straks gericht op Margriet van Dijk die zich met Farèl v.d. Maria Louise Hoeve (Alwin 469) plaatste. In de B-dressuur staat Marianne Robben met Bauke R.V. (Hessel 480) en het maximaal aantal punten bovenaan de lijst, na een score van 70% in haar proef. Ook Tess Dedden met Evelyn P (Nane 492) nestelden zich in de top van de afvaardigingslijst, die nog een hele reeks aan Friese paarden bevat.

De Friese kampioenschappen worden gehouden tussen 2 en 4 juli, met de finale in de dressuur van B t/m ZZ-licht op zondag 4 juli.

Klik hier voor de volledige uitslag van de selectiewedstrijd in Harich. 

Klik hier voor de afvaardigingslijst outdoor 2021

 

Vorig artikelLivestream locatiekeuring HVM Stal & Louwrens Mellema – 14 juni
Volgend artikelWilma’s vlog #10: op bezoek bij trainingsstal FE Horses