Patricia Mannaerts wint BSFP Trofee met Dalton (Alwin 469)

Patricia en Dalton tijdens de finale van de BSFP Trofee in Geel.

Afgelopen weekend hebben Patricia Mannaerts en haar Dalton v.d. Philarina Hoeve Ster (Alwin 469) in Geel, bij Antwerpen, de BSFP Trofee gewonnen bij de 5-jarige paarden. Deze trofee is in het leven geroepen door het Belgisch Stamboek van het Friesche Paard en is een competitie die verreden wordt over verschillende wedstrijden en volgens de proeven van Paardensport Vlaanderen.

Dikke punten

‘Dalton liet zich super zien’ vertelt Patricia. ‘Hij is dol op aandacht en vindt het echt heel leuk om voor me te werken dus als we dan ook nog zulke hoge scores krijgen elke keer, dan is dat helemaal top!’. Tijdens de 5 selectiewedstrijden reed de combinatie uit Beringen nooit onder de 70% met zelfs een uitschieter naar 82,40%!

Ook voor Nederlandse combinaties

Ondanks haar tevredenheid over het resultaat vindt Patricia het jammer dat er niet zoveel deelnemers meededen aan de competitie. ‘Er zijn toch minder Friezen in België die in de sport worden uitgebracht dan in Nederland het geval is. En volgens mij weten de Nederlandse combinaties in het zuiden van het land niet dat ze mee mogen doen met de BSFP Trofee. Maar wie weet volgend jaar’.

Druk seizoen

Dalton is niet het enige paard waar Patricia momenteel mee aan het werk is, het wordt juist een erg druk outdoorseizoen voor de Belgische. Met maar liefst drie paarden verwacht de Grand Prix amazone in de subtop te starten. ‘Met mijn Doeke van Berltsum Ster Sport Elite (Olgert 445) hoop ik weer Grand Prix te kunnen starten, hij heeft een blessure gehad en ik ben hem nu weer rustig aan het optrainen’. Otto van Wissekerke Sport (Beart 411) gaat zich laten zien in de Intermediaire 1 en wellicht zelfs internationaal. ‘We hebben al eens een selectiewedstrijd voor internationale plaatsing gereden en dat wil ik weer proberen’. De achtjarige Tanco fan Berltsum Ster (Epke 474) gaat deze zomer zich presenteren in de Prix St. Georges.

Jonge mannen

En dan Dalton, die gaat deze zomer meedoen met de voorselecties voor het WK jonge dressuurpaarden. ‘Ik vind het gewoon leuk om mee te doen en ben realistisch over het resultaat. Als we ergens in de middenmoot eindigen ben ik tevreden’. En last but not least staat er nog een vierjarige hengst op stal genaamd Dropshot, stamboeknaam Hannes von der Halde (Alwin 469), maar die gaat nog niet op pad de komende tijd. ‘Dropshot is echt een jonge showbink, die moet eerst nog wat meer leren voor we weggaan!’ lacht Patricia.

 

Vorig artikelAdrian Meindersma: ‘Via de livestream van de keuring komen er groeten uit Singapore’
Volgend artikelLocatiekeuringen dit jaar ook met plaatsing