Podiumplek voor Mees 497 en Tomas (Maurits 437) Sport-Elite tijdens Subtop Tolbert

Britt Muis en Tomas fan 't Wegje Sport Elite (Maurits 437)

Het Groningse Tolbert stond afgelopen weekend in het teken van de Subtop Dressuur Meerdaagse. Op alle dagen verschenen er Friese paarden in de ring waarbij Peter Spahn en Mees 497 uitschieter waren  met een derde plek in de Prix St. Georges op zaterdag dankzij een score van 67,868%.

Constante prestatie

Mees 497 verscheen op alledrie de dagen in de baan en Peter is tevreden over de prestaties valt te lezen op zijn social media; ‘Mees presteerde zondag met een goede 67% score, een zeer constant wedstrijdverloop. Het gaat allemaal de goede kant op met hem. We hebben tips van de jury meegekregen, daar gaan we zeker aan werken.’

Bijna 70% voor Elias

Ook KFPS stamboekhengst Elias 494 maakte zijn opwachting in Tolbert, samen met Peter reden ze een expressieve kür op muziek op de zaterdagavond. De combinatie uit Niebert kreeg 69,25% van de jury en eindigde daarmee in de top 10. Het was een druk weekend voor Peter, want op zondag mocht ook Jeroen Poll (Anders 451) zich nog even van zijn beste kant laten zien, wat 65,942% opleverde in de Grand Prix.

Tomas Sport-Elite

Ook Britt Muis en Tomas fan ’t Wegje (Maurits 437) scoorden op zaterdag. Dankzij de score van 64,55% in de Prix St. Georges behaalde de achtjarige hengst zijn vijfde winstpunt in de klasse en mag zichzelf daarom voortaan Sport-Elite noemen. Een dag eerder behaalden Britt en haar Tomas ook al winst in dezelfde klasse. En alsof dat nog niet voldoende was reed Britt met It’s Britt’s Hebbe (Olgert 445) op zaterdag naar 62, 885% in de sterk bezette Grand Prix.

Winst voor Olmo, Wirdmer en Renske

Vrijdag was eveneens een succesvolle dag voor Mark van Leeuwen en Olmo fan S (Uldrik 457), de Zuid-hollandse combinatie behaalde 64,044% in de Prix St. Georges. Lisanne Veenje en Wirdmer fan ‘e Boppelannen (Beart 411) reden naar winst in de Grand Prix met 61,576%. Zondag’s liet Renske Carmen f.d. Visscherwei (Tsjalke 397) met Hennie Roffel zien dat merries niet onderdoen voor hengsten door 63,08% bij elkaar te rijden in de klasse Intermediaire 1.

Parel scoort

Niet alleen in het Noorden werd er subtop dressuur verreden, ook in het Zuid-Hollandse Nieuwe Wetering verscheen een Fries paard aan de start; Parel fan Goffert (Goffert 369) met amazone Nienke Schrale. De combinatie was succesvol in de Grand Prix dressuur waar zij 60,16% scoorden.

Vorig artikelDemi en Leslie zegevieren in Norg
Volgend artikelVoorlopig Kroonmerrie Jasmin (Bikkel 470) wint in Hosena