Programma Centrale Keuring: 11-12-13-14 september FCD Drachten

De Centrale Keuring 2019 kent dit jaar vertrouwde onderdelen én nieuwe elementen! Tussen 11 en 14 september valt er in ieder geval een heleboel te beleven in het Fries Congrescentrum in Drachten. U bent er toch zeker ook bij?

Woensdag 11 september

Namiddag + avond:  Halve finale Pavo Fryso Bokaal dressuuraanleg merries

Donderdag 12 september

Namiddag + avond: Halve finale Pavo Fryso Bokaal dressuuraanleg hengsten/ruinen

Vrijdag 13 september: Jeugd, Sport- en Stermerries

Op vrijdag wordt er onder meer gestreden om het veulenkampioenschap. De veulens die een eerste premie op de keuring/fokdag hebben behaald, kunnen opgegeven worden om te strijden om het algemeen veulenkampioenschap. Voorwaarde is dat de veulens aan de voet van de merrie lopen. De enters en twenters strijden om de eretitel jeugdkampioen. De keuring van deze dag vindt buiten plaats op het grasveld naast het FCD. Binnen vindt overdag de keuring plaats van de vier- tot en met zesjarige Stermerries en de zeven jaar en oudere Stermerries. De finale van de Pavo Fryso Bokaal menaanleg is aan het einde van de middag op het buitenterrein.

Vrijdagavond: sportavond mét presentatie van de Sport-Elitemerries

Dit jaar is de vrijdagavond de sportavond. Vanaf 19 uur kunt u niet alleen genieten van de finale van de Pavo Fryso Bokaal dressuuraanleg, maar ook van de presentatie van de voor het Verkort Onderzoek aangemelde hengsten en, nieuw dit jaar, een presentatie van de Sport-Elitemerries. Deze presentatie wordt voorzien van commentaar door een vooraanstaand jurylid uit de Nederlandse dressuurwereld. En (mits voldoende deelname) de halve finale van de Pavo Fryso Bokaal tuigaanleg. Kortom: HIER MOET JE BIJ ZIJN!

Zaterdag 14 september: Keuring

Op zaterdag staat vanaf 8.30 uur de keuring van de Koninginnenrubriek (3-jarigen), de Kroonmerries en de Modelverklaring op het programma. Het middagprogramma staat in het teken van diverse kampioenschappen en de finale van de Pavo Fryso Bokaal tuigaanleg. Nieuw dit jaar is de vrije presentatie van de Modelmerries. Zij mogen in de lange lijnen of gewoon aan de hand gepresenteerd worden. En natuurlijk mag het niet ontbreken, “De Prijs der Besten tuigkampioenen 2019”. Ook deze dag weer volop genieten van ons mooie Friese paard.