Selectiewedstrijd Horses2fly KFPS sportcompetitie: dubbelslag voor Thea en Harm (Michiel 442)

Thea Dijkstra en Harm van de Koldenhool (Michiel 442) Foto: Digishots

In het weekend van 14 en 15 oktober is er een selectiewedstrijd geweest voor de Horses2fly KFPS Sportcompetitie dressuur in Oenkerk. Thea Dijkstra schreef met Harm fan de Koldenhool (Michiel 442) in de L2 beide proeven op haar naam. De tweede plek in deze klasse was twee maal voor Manon Veenstra met Dreamgirl fan Stal Shakira.

Sterk bezette L1-dressuur

In de klasse L1 kwamen de meeste paarden in de ring. Belinda vd Meulen-Sijbesma haalde 206 punten met Hotse fan Tekla State en Rajani Van der Zee kwam met Haike fan ‘e Streek ook een keer op kop. Janna Kes met Stal Okkema’s Hidde en Anna-Rixt Verbeek met Grutske-Dame tekenden beide voor de tweede plek.

In de gecombineerde klasse M1/M2 wist Sandra de Groot met Dukke fan Panhuys een proef op haar naam te schrijven en de tweede proef was voor Nathalie Vorenhout met Ziezo van Zomerstaete. In de B waren het Marrit Waaksma met Tsjalling A en Esther Zuiderveld met Bauke van de Lits die elk een keer de koppositie innamen.

Mooie scores in de Z1 en hoger

Het aantal deelnemers in de klasse Z1 en hoger was niet heel groot, maar de scores waren
Gerlof Koster haalde met Fonger T. fan ‘e Bopelannen 223,5 punten en werd daarmee eerste in de klasse Z2 en ZZ-Licht. Rianne de Jong-Struis haalde ook een overwinning binnen met Weard fan Wylgster Pragt. Boukje Kloosterman en Rixr van oud Beets wonnen de Z1-dressuur en werd tweede in de andere proef. Die werd gewonnen door Martha van der Meulen met Bernau fan ‘e Herdershoeve.

Klik hier voor de volledige uitslag

 

Vorig artikelInternationaal debuut Mees 497, Grand Prix voor Jeroen in Denemarken
Volgend artikelIJzersterke Nane 492 kampioen der kampioenen bij Indoor Friesland