Sterke draf maakt Sjors (Tymen 503) CK-kampioen hengstveulens

CK-kampioen hengstveulens Sjors van de Meikade (Tymen 503 x Pier448) Foto: Johanna Faber

Kampioen hengstveulens op de Centrale Keuring is geworden Sjors van de Meikade (Tymen 503 x Pier 448) van Willem Lokhorst. Op vrijdag 17 september werd Sjors op zijn hielen gezeten door Riemer van de Arebo Hoeve (Ulbrân 502 x Felle 422) van Reint Arends uit Beilen die de titel reservekampioen kreeg toebedeeld. Volgens juryvoorzitter Annemieke Elsinga waren de veulens beide luxe met veel rasuitstraling en een aansprekende voorhand, waarbij Sjors van de Meikade kampioen werd dankzij zijn iets meer schakelend vermogen in draf.

Met plezier gekeurd

De zes jonge heren hadden ’s ochtends soms een betere presentatie dan tijdens de kampioenskeuring, dus beide presentaties werden meegenomen voor de beoordeling, zo lichtte de jury toe. ‘Al met al werd er met veel plezier gekeurd’, volgens de jury.

Net na de kampioenen stond  Sietse fan Pankoeken (Tiede 501 x Beart 411) op een derde plek vanwege zijn ruime tactmatige stap en krachtige draf. Vervolgens stonden Steijn fan Bloemhof (Auwert 514 x Stendert 447) en Remko van de Terpen (Menne 496 x Maurits 437) die werden geprezen om hun ras uitstraling en correcte bovenlijn. Rico van de Black Stables (Markus 491 x Jasper 366), een aansprekend en langgelijnd veulen sloot de kopgroep.

Vorig artikelRens (Tiede 501) draaft lichtvoetig naar CK kampioenschap merrieveulens
Volgend artikelNog een Modelmerrie op de Centrale Keuring: Resa S. (Onne 376)