Sportcompetitie mennen: stralend debuut Yersie C (Hessel 480)

Tijdens de selectiewedstrijd voor de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen op zondag 24 augustus in Barsingerhorn wist Kroonmerrie Yersie C. AAA (Hessel 480) zich in de kijker te rijden met Udo de Haan. In de ZZ haalden ze in hun debuutwedstrijd twee maal de hoogste punten. Met 231 en 239 punten ontstond er toch wel een klein gaatje met de nummers twee: Cees de Haan met Amke fan ‘e Sylhoanne en Udo de Haan die ook met Veerle S.R. in de baan verscheen.

Dubbelslag voor Wilma en Jonas

Een dubbelslag was er ook in de B, waar Wilma Reijenga met de tienjarige Jonas van de Miedweg (Maurits 437) twee maal op de eerste plek eindigde. In de L dressuur was het spannender. Ondanks nog een beperkte deelname waren Arie Bouwman met Werner en Janet van der Ark met Rinse PJ aan elkaar gewaagd. Beiden wonnen één proef. Janet van der Ark liet zich ook zien in de M waar ze met Romke PJ ook een proef wist te winnen. De tweede proef was voor Fia Tubben met Tjeerd van de Bijschuur.

Finale in februari

In de sportcompetitie volgen komende maanden nog drie selectiewedstrijden voor het mennen. Van 18 tot 20 februari vindt de finale van de Horses2fly sportcompetitie plaats in Sonnega.

 

Vorig artikelJoukje fan ’t Reidfjild Ster (Dries 421) nog maar tien jaar oud en al Preferent
Volgend artikelKaartjes voor de Hengstenkeuring en Friesian Proms: start verkoop niet 1, maar 4 november