Stamboekhengsten Wibout 511 en Jehannes 484 op koers voor Fries kampioenschap

Jehannes 484 en Jelmer Ketelaar (Foto: Renate Teensma)

Een hele reeks Friese paarden heeft zich tijdens de selectiewedstrijd, of beter gezegd meetmoment, op zaterdag 29 mei in Harich, voor de Friese kampioenschappen die op 2,4 en 4 juli in Harich verreden zullen worden. Op de eerste en tweede plaats in de Z1-dressuur staan Jelmer Ketelaar met MGPNGP Jehannes 484 en stalgenoten Marieke Okkema en Wibout 511.

Z1-dressuur vol met Friese paarden

De lijst met Friese paarden die goed scoorden is (gelukkig) lang, wat je ook mag verwachten van een selectieronde in Friesland. In de Z1 nestelden zich ook Sofi Väisänen met Xenia S.B. (Beart 411), Rianne de Jong met Weard fan Wylgster Pragt (Hinne 427), Joukje Hak met Xite Hof (Alwin 469) en Pietie van den Berg met Timo Fân it Pompeblêd (Maurits 437) bij de eerste 10.

L- en M-dressuur

In de M2 hebben Wendy Okkema en Stal Okkema’s Willem goede papieren evenals Maartje Vriend met Yfke van de Westfriezenhof (Onne 376). Jolien Ten Hoor- Kramer is in de M1 dressuur nog in de race met Berke fan Marsherne Ster (Jehannes 484). Met een derde positie in de L1 heeft ook Gerbrich Elgersma met Douwe fan Fjildsicht (Hessel 480) een goede uitgangspositie, evenals Elly de Jong met Silke fan it Strân (Eibert 419). De lijst met kanshebbers op een plek in de finale bij de B-dressuur is lang, met Marianne Robben en Bauke R.V. (Hessel 480) en Yasmin van der Veen met Buterblom U. Fan Lutke Peinjum (Norbert 444) op een derde plaats.

Op naar de tweede selectiewedstrijd

De eerste selectiewedstrijd vond plaats op 29 en 30 mei, een tweede volgt op 11,12 en 13 juni. Alle combinaties die boven de 60% haalden hebben ook een ticket bemachtigd voor het Fries kampioenschap waarna deelname aan de Hippiade lonkt.

Vorig artikelLineair scoren met JongKFPS
Volgend artikelDrie keer eerste plek Britt Muis en haar Friese hengsten