Stamboekkeuring Boxtel: vier Sterren, eerste premie voor Jildouke (Uldrik 457)

Kroonmerrie Jildouke met voorbrenger Erwin Spliethof en Linda Boon, eigenaresse Debbie Poppeliers van Ekert, juryleden Corrie Terpstra en Piet Bergsma en Sjouk Hoitsma van de fokvereniging Zuid Nederland (Foto: Ingrid Truijens)

De stamboekkeuring in Boxtel op zaterdag 1 oktober leverde voor vier paarden een Ster met een tweede premie op. Een merrie kreeg een uitnodiging voor 15 oktober voor een eventuele graadverhoging: Kroonmerrie Jildouke fan ‘e Homar Kroon Sport AA (Uldrik 457 x Nykle 309) van de familie Poppeliers uit Galder.

Een uitnodiging voor 15 oktober voor Jildouke

De elfjarige grootramige en moderne Jildouke heeft dit jaar een veulen gezoogd en  vertoonde voor haar leeftijd veel duurzaamheid, gaf jurylid Corrie Terpstra, die samen met Piet Bergsma keurde, aan. ‘Ze heeft veel front een royale schouder, is nog voldoende in de bovenlijn en heeft hard en droog beenwerk.’  Met haar taktmatige stap en opwaartse draf met krachtig achterbeengebruik kreeg ze een uitnodiging voor de keuring op 15 oktober in Exloo om kans te maken op Model.

Twee driejarigen Ster

Bij de driejarige veulenboekmerries werden er twee met een Ster tweede premie opgenomen: Jazz van de Hondshoeve Ster (Epke 474 x Felle 422) en Linske van de Terp Ster (Menne 496 x Tsjalle 454).

Wialda maakt moeder Tjalda Kroonjuweel

Promotie naar Ster met een tweede premie maakten ook een tweetal stamboekmerries: vierjarige Ieke V Ster (Omer 493 x Norbert 444) en de zevenjarige Wialda van de Demro Stables Ster AA (Wimer 461 x Fabe 348). Wialda maakte met haar Sterverklaring haar al predicaatrijke moeder (en grootmoeder van Teun 505) Tjalda fan Lutke Peinjum Model Sport Preferent Prestatie (Fabe 348) ook nog eens Kroonjuweel.

Wialda van de Demro Stables Ster AA (Wimer 461 x Fabe 348) foto: Yvette van Nuys

Eerste premie hengstveulen

Een veulen ging met een oranje lintje naar huis: hengstveulen Tygo v d Roest (Matthys 504 x Tsjalle 454) van Albert de Bie uit St. Oedenrode.

 

 

Vorig artikelHK 2023: nog een paar kaarten voor zaterdag…..
Volgend artikelLiza (Omer 493) wint in Hongarije