Startplek op WK Tweespannen in zicht voor Zweedse menster Krogstad

Amanda Krogstad met haar Friese ruinen tijdens de training.

In Kronenberg eerder dit jaar deed de Zweedse menster Amanda Krogstad van zich spreken door haar Friese tweespan in de CAI2* naar een derde positie te rijden. In een interview met Phryso vertelde ze na afloop dat haar focus dit jaar op het WK Tweespannen ligt. Dat doel lijkt door haar goede prestaties afgelopen weekend in Denemarken dichterbij te zijn gekomen.

Melle H, Nero en Rintsje B

Op de Nordic-Baltic kampioenschap in Sommersted kwam de 34-jarige Krogstad in actie voor het Zweedse team met haar Friese ruinen Melle H (Wikke 404), Nero (Aan 416) en Rintsje B. (Reinder 452). In de dressuur gooide de aanspanning hoge ogen: Krogstad kwam daarin op het podium terecht met haar score van 67.75%.

Eerste in de vaardigheid

In de vaardigheid was Krogstad nóg meer op dreef. Ze legde het parcours foutloos af in de snelste tijd. Met haar prachtige resultaten leverde de sympathieke menster een zeer belangrijke bijdrage aan de uiteindelijke eerste plek van Zweden.

WK-team?

De hippische bond maakt binnenkort bekend wie er in het menteam zitten dat Zweden vertegenwoordigt op het WK Tweespannen. Friese paarden in de internationale mensport, dat zou weer fantastisch zijn!
Het WK vindt plaats in Kronenberg, op de terreinen van Equestrian Centre Peelbergen van 8 t/m 12 september.

Foto: Team Mariline

Vorig artikelVeulenkampioenen fokdag Schijndel: Payke antje P. (Tiede 501) en Rinske K (Tymen 503)
Volgend artikelMerrieveulenkampioen Rinske K (Tymen 503) ook Jeugdkampioen in Schijndel