Stermerrie Els fan ‘t Westerskar (Omer 493) fraaiste op Duitse keuring in Baar

Els fan 't Westerskar Ster (Omer 493 x Felle 422)

Met een Ster tweede premie werd Els fan ‘t Westerskar (Omer 493 x Felle 422) op zaterdag 5 september in Baar, Duitsland, opgenomen in het stamboek. De rastypische driejarige merrie, gefokt door J. de Haan uit Nij Beets en in eigendom van Vanessa Bungarten, werd dankzij haar moderne uitstraling en lossigheid in beweging door juryleden Manuel Gasseling en Jan Hellinx uitgeroepen tot fraaiste merrie van de dag.

Succes voor Vanessa Bungarten

Het was voor Vanessa Bungarten een hele goede dag. Ze was grootinzender en ging ook nog met de meeste prijzen naar huis. Bij de veulens werd er één eerste premie uitgereikt, aan de de chique Nathan van Bungarten (Yme 507 x Felle 422). Het soepel bewegende hengstveulen was daarmee meteen ook het beste veulen van de dag. Bij de jonge paarden won de tweejarige Gea van Bungarten (Alwin 469 x Ludse 305), ook al gefokt en in eigendom van Vanessa Bungarten. Gea haalde een tweede premie en was bij de jeugd het meest compleet in bouw en beweging, zo gaf Jan Hellinx aan.

Twee Stermerries met een tweede premie

In totaal werden er 14 paarden beoordeeld. Bij de oudere merries kregen twee Stermerries een tweede premie. Zowel Grootheid Boszorg Ster AA (Pier 448 x Piter 312), een halfzus van Stendert 447 en dochter van Kroonjuweel Aukje Boszorg Model Preferent Prestatie, als Niske fan ‘e Boppelannen Ster (Anders 451 x Beart 411), kleindochter van Kroonjuweel Onyx Ster Preferent, waren zeer krachtige Stermerries met een imposant voorkomen, maar in souplesse van beweging kwamen ze beiden tekort om voor een eerste premie en daarmee eventuele graadverhoging in aanmerking te komen.