Stermerrie Setske Tjitske P. wint in Oosterland

Algeheel fokdagkampioen Oosterland 2019: Setske Jitske P. Ster (Harmen 424) Foto: Antoinette Schrauwen

Onder toeziend oog van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix mocht algeheel fokdagkampioene Setske Tjitske P. Ster (Harmen 424) van J. Peeters uit Hoogeloon haar ereronde lopen op de Zeeuwse Dag van het Paard op zaterdag 29 juni in Oosterland.

Defilé met Setske Tjitske P. en Kees van Raepshille

De beschermvrouwe van het KFPS was vanwege het 50-jarig bestaan in Oosterland waar haar een rassendefilé werd gepresenteerd. Setske Tjitske P. Ster wist eerder op de dag tijdens de fokdag van de fokvereniging het Friese Paard Zuid-Nederland al het oranje lint in de rubriek met Stermerries van 4-6 jaar te bemachtigen. De andere afgevaardigde in het defilé was het kampioenshengstveulen: Kees van Raepshille (Tjebbe 500) van de familie Schrauwen uit Strijensas. Kees werd in de ring vergezeld door zijn moeder Rosa fan ‘e Hartstun (Maurus 441).

Kees van Raepshille (Tjebbe 500), vergezeld door zijn moeder Rosa fan ‘e Hartstun (Maurus 441) mocht meelopen in het defilé voor Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix (Foto: Danielle Vink)

Jeugdkampioen Hedwige

Naast Setske Tjitske P. als algeheel fokdagkampioen kwam Hedwige van de Mariahoeve te staan als reservekampioen. De dochter van Markus 491 van E.E.L. van Wesemael uit Nieuw-Namen werd jeugdkampioene. De fokdag kende een mooie uitslag: bij de hengstveulens werden vier eerste premies uitgedeeld, twee keer bij de merrieveulens, één entermerrie kreeg een eerste premie en bij de 4 tot 6-jarige Stermerries kregen twee merries een eerste premie.

Voor de volledige uitslag klik hier door naar de site van het KFPS

Een uitgebreid verslag van de fokdag zal verschijnen in Phryso augustus.