Subtop : Johanna (Stendert 447) en Jurre 495 Sport-Elite, Wirdmer ( Beart 411) wint Zware Tour

Het was genieten geblazen voor degenen die afgelopen zondag 10 April langs de lijn stonden bij de subtopwedstrijd in Exloo; vele combinaties met een Fries paard verschenen hier aan de start én met succes. Voor Jurre 495 Sport AAA en Johanna K. Sport (Stendert 447) was het extra speciaal : beide paarden behaalden hun laatste winstpunt voor het begeerde Sport-Elite predicaat.

Ook nog prijs voor Jurre

Marsja Dijkman reed KFPS stamboekhengst Jurre 495 naar 64,338% in de Prix St. Georges waarmee ze niet alleen winst behaalden, maar ook nog een derde prijs mee naar huis mochten nemen. Het zag zwart van de Friese parels in deze rubriek, achter Marsja eindigde Judith Pietersen en Limited Edition JP, stamboeknaam Kanjer ter Meer Sport (Uldrik 457), met 64,191% en Karlijn van Vugt met Johanna K. met 63,015%.

Weer winst voor Anders 451 nakomelingen

In dezelfde rubriek verscheen ook Marc Peter Spahn aan de start met twee Anders 451 nakomelingen, Stall Myhre’s Koedie en Gigantisch van de Demro Stables. Met beide paarden nam de ruiter uit Niebert winst mee naar huis, respectievelijk 62,426% en 60,00%.

Succes in Zware Tour

Ook in de Zware Tour wisten de amazones met een Fries paard hun stempel op de uitslagen te drukken. Bovenaan het scorebord prijkten Lisanne Veenje en Wirdmer fan ‘e Boppelannen (Beart 411) met 64,309% in de Grand Prix. De tweede plek in deze rubriek werd bezet door Jeanet Dam en haar Gijsbert JD (Tsjalke 397) die 61,103% behaalden in de Inter A.

Vorig artikelFotograaf Ingrid Truijens: ‘Ik leg graag de emotie vast bij de mensen rondom het paard’
Volgend artikelAdrian Meindersma: ‘Via de livestream van de keuring komen er groeten uit Singapore’