Subtop-winst voor Bennie van Es en Britt Muis

Bennie van Es - Jetse fan Hickaerd EK Friese Paarden 2018 © DigiShots

Bennie van Es en Britt Muis boekten zondag 10 februari uitstekende resultaten op de Subtop-wedstrijd in Roden. Met de achtjarige Jetse fan Hickaerd (Ulke 338) ging Bennie van Es zelfs naar de hoogste dagscore.

Tweede optreden
In de Prix St.Georges lieten ze een score van 66,84% noteren, goed voor de overwinning. Dit was pas het tweede optreden van deze combinatie op dit niveau. ‘Ik heb fijn gereden. Jammer dat het op het laatst een beetje mis ging. Jetse moest twee keer mesten in de series, wat een beetje ten koste ging van de harmonie. Jetse is soms wat heet en heeft dan wat spanning’, aldus Bennie van Es die heel positief is over de prestaties van Jetse. ‘Het betekent dat er nog ruimte voor verbetering is.’

Debuut met Aarnold 471
Britt Muis stuurde It’s Britt’s Hebbe (Olgert 445, stbnaam Hindrik fan Lytsepost) naar de tweede prijs in de Prix St.Georges met 66,69%. In de Intermédiaire I was Britt Muis de enige starter met It’s Britt’s Hebbe. Dat leverde haar een eerste prijs op met 62,57%. ‘Door het wachten en een tweede keer inrijden was het gevoel tijdens de Intermédiaire I proef minder dan in de Prix St.Georges. Toch haalden we een mooie score’, aldus Britt Muis. De amazone maakte daarnaast haar debuut met de goedgekeurde hengst Aarnold 471 (Wikke 404) in het ZZ-Zwaar. Met een score van 62,57% mocht ze de tweede prijs in ontvangst nemen. ‘En dat na nog geen vier weken een combinatie te zijn’, laat Britt Muis weten.

 

Vorig artikelMargriet Koopmans-Wiersma overtuigend regiokampioen Friesland ZZ-licht (met video)
Volgend artikelJacques Verkerk beëindigt functie bij KFPS