Sven B. ook topper voor de sjees

Sven B (Wimer 461) tijdens het CH in Lunteren op 11 mei, met Sybren Minkema op de sjees (foto: Johanna Faber)

CH Lunteren is de tweede wedstrijd op de kalender voor nationale rijders nadat twee weken geleden een delegatie al in De Bilt aanwezig was. De winnaars van de nieuwelingenklasse, de limietklasse en de ereklasse: Sven B., Nane 492 en MGPNGP Mario fan Bokkum hadden een bijzondere overeenkomst: ze werden allen bestuurd door Sybren Minkema.
De KFPS nieuwelingencompetitie werd met grote belangstelling bekeken. Een combinait kenden we al wat beter, namelijk Wimer 461 zoon Sven B. met Sybren Minkema aan de leidsels. Dit paard liep al succesvol in de Horses2FlyKFPS Sportcompetitie tuigen afgelopen winter. Ook voor de sjees blijkt Sven B. zich uitstekend te kunnen redden en imponeerde ruim voldoende voor opnieuw een zege met Bommelsteyn’s Willem (v. Hette 481) in handen van Henk Hammers als sterke concurrent.

Sterke bezetting nieuwelingenklasse

Willem begon heel sterk maar zakte gedurende de wedstrijd ietsje af. Ook Tjibbe P.J. (v. Bartele 472) is geen onbekende, hij liep zich onder het zadel in de Friesian Talent Cup al in de kijker en ook met Udo de Haan in de wintercompetitie. Voor de sjees wist hij tijdens de eerste selectiewedstrijd van het outdoor seizoen derde te worden. In het negenkoppige nieuwelingengezelschap zit kwaliteit. De paarden krijgen ruim tijd om zich in handen van de rijders rustig te ontwikkelen, sterker te worden en meer balans te vinden.

Drie keer Sybren Minkema

Sybren Minkema schreef met Nane 492 (v. Wimer 461) ook de limietklasse op naam alsmede met MGPNGP Mario fan Bokkum (v. Jasper 366) de ereklasse. Partner Jolanda Schreuder won de damesklasse met de imponerende Filou S.B. (v. Tjalf 443).

Spannende strijd meerspannen

Bij de tweespanrubriek ontpopte zich eveneens een bijzonder fraaie strijd met enkele nieuwe tweespannen. Udo de Haan bleek in Tjibbe P.J. en Ysbrand P.J. (v. Gerben 479) een bijzonder goed koppeltje te sturen en kreeg ze vlot na wendingen weer mooi tot één geheel. Dit leverde hun eerste winst op. Feike Holtrop won de klavertje drie rubriek.

Tekst en foto: Johanna Faber

Vorig artikelEise 489 op gelijke hoogte met Maurus 441
Volgend artikelLimietklasse Lunteren puilt uit van kwaliteit