Swipe Dei met het afscheid van Edelien van Blessum (Sierk 326)

Edelien van Blessum wint voor de zesde keer de gouden zweep met Jaap van der Weg (Foto: Karin Sevink)

Op vrijdag 1 juli is de Swipe Dei op de drafbaan in Joure. De Vereniging Friese Dravers zal er twee koersen rijden, waarbij het fenomeen Edelien van Blessum afscheid gaat nemen van de wedstrijdbaan. De start van Swipe Dei is 16.00 uur, de entree gratis.

Monte koers en Gouden Swipe Koers

Voor de Monte koers, onder het zadel, zijn negen combinaties aangemeld. Voor de Gouden Swipe Koers met de sulky’s komen 10 combinaties aan de start, waaronder de 21-jarige Edelien van Blessum en haar 78-jarige pikeur Jaap van der Weg. Ze verdedigen niet alleen hun titel, maar deze koers is ook de afscheidskoers van de ‘Speer van Blessum’, zoals de 21-jarige dochter van Sierk 326 ook wordt genoemd.

Nummer 14 in de komende Phryso

In 2019 won Edelien – voorzien van de nummer 14, net als Johan Cruijff vroeger – voor de zesde keer de Swipedei. ‘Als ze eenmaal in het ritme is hoef ik geen teugels meer vast te houden’, vertelt Jaap over zijn merrie in de komende Phryso waarin een interview met deze twee-eenheid is opgenomen. ‘Dan heeft ze haar cadans gevonden, is elke pas raak en wil dan alleen nog maar winnen.’

 

Vorig artikelBlog uit Nieuw-Zeeland: Kia Ora! Hallo!
Volgend artikelMGPNGP 3.0 zoekt nieuwe deelnemers