Twee keer winst voor Augustinus Hoekstra

GPD Ward (Thorben 466) met Augustinus Hoekstra (Foto: Johanna Faber)

Tijdens de fokdag van de Groningen/Drenthe Combinatie op zaterdag 14 augustus werden enkele tuigrubrieken verreden. Augustinus Hoekstra reed in twee rubrieken mee en won ze ook beide.

Sterker, mede dankzij dressuurtraining

Dit begon in de limietklasse waar hij GPD Ward (Thorben 466) voor de showwagen had staan. Ward wordt steeds sterker en krachtiger in zijn beweging, mede ook dankzij de dressuurtrainingen van Jelmer Ketelaar. Voor de showwagen toonde hij een sterk voorbeengebruik, en een goede houding. De eveneens sterk in het voorbeengebruik zijnde Maeije Blomke fan Stal Redia (Jisse 433) en Jelle van der Weide pakte een tweede plaats nog voor de debutante Susanne (Norbert 444) met Hendrik Eppinga. Modelmerrie Susanne van Lammert de Boer uit Oosterend (Terschelling) moest nog even wennen aan de entourage en wist hier en daar nog niet geheel de balans te vinden maar op sommige goede stukken is ze ruim in beweging en maakt ze zichzelf heel erg groot met erg veel front. Haar debuut eindige in een derde plaats.

Sven B. (Wimer 461) met Sybren Minkema (Foto: Johanna Faber)

Stoere Sven B.

De open klasse werd een prooi voor de immer indrukwekkende Sven B. (Wimer 461) met Sybren Minkema aan de leidsels. De hengst imponeert elke keer weer door zijn hele mooie voorhand, zijn stoere uitstraling en vooral ook door zijn zeer ruime en krachtige bewegingen. Feitse G.L. (Aan 416) met Leslie Agricola bezette de tweede sterk.
In de damesklasse waren de rollen omgedraaid en wist Feitse G.L. de koppositie te pakken. “De nummer één was vandaag constanter en sterker in de achterhand. Ten opzichte van nummer twee was de houding gelijk” zo liet de jury weten. Sven B. met Sofi Vaisanen werd hierdoor naar het rode lintje gedirigeerd.

Jilkjen van de Weidhoeve (Tsjalke 397) met Jelle van der Weide en naast hem KFPS bestuurslid Ella Wiersma (Foto: Johanna Faber)

Stijlprijs voor Jelle en Jilkjen

Jelle van der Weide met Jilkjen van de Weidhoeve (Tsjalke 397) wist in een fraaie strijd met Marcel Heuker met Heuker BV Willem (Hette 481) en Tjalling Dekker met Durk (Tsjalle 454) de rubriek Young Riders op zijn naam te schrijven met tevens een stijlprijs, mede beoordeeld door de beoogde nieuwe KFPS bestuursleden Tineke Schokker en Ella Wiersma.
Met GPD Ward en GPD Aron (Jouwe 485) heeft Augustinus Hoekstra een veelbelovend tweespan. De ene heeft soms nog iets aanmoediging nodig om kaarsrecht naast zijn spangenoot te blijven maar in houding en beweging waren ze onaantastbaar deze wedstrijd. Jelle van der Kooi met Tjitte VDK (Andries 415) en Fryso VDK (Nane 492) zijn eveneens een nieuw span en lieten al hele mooie momenten zien wat goed bleek te zijn voor een tweede stek.

Tuigen onder het zadel: Marell en Jimmy

In combinatie met de fokvereniging werd tot slot ook nog een rubriek tuigen onder het zadel uitgeschreven. Hierin bleek Marell Hilberts met Jimmy oet Oale Kloosterveen met zijn fraaie voorkomen de jury het meest te imponeren en won.

Jimmy oet Oale Kloosterveen met Marel Hilbers (Foto: Johanna Faber)
Vorig artikelUdo de Haan wint Bronzen Menner, nu met Ciara S.R. (Alwin 469)
Volgend artikelToegangscontrole in verband met Covid-19 bij Fokdag it Fryske Hynder (* update 17-8)