Twee Omer 493-dochters Voorlopig Kroon

Voorlopig Kroonmerrie Feline van de Smid (Omer 493xOlrik 383) met de familie Olde Nordkamp, Itterbeck Foto: Ingrid Truijens

Op 13 augustus was er onder tropische weersomstandigheden wederom een locatiekeuring bij Stal Van Manen in Ede, het jasje van juryleden Jaap Boersma en Piet Bergsma mocht vanwege de hoge temperatuur uit. Omer 493-dochters toonden zich van hun beste kant: de driejarigen Elcke van de Stroatweg (mv. Jerke 434), gefokt door G. van den Hardenberg, en Feline van de Smid (mv. Olrik 383) van H.J.M. Olde Nordkamp uit Itterbeck draafden naar een eerste premie. Elcke van de Stroatweg is in bezit van Willem Lokhorst die hiermee weer laat zien een neus te hebben voor talentvolle paarden. In de tweede bezichtiging kon de langgelijnde Elcke haar sterke manier van bewegen nog eens laten zien en werd Voorlopig Kroon. Jaap Boersma gaf aan ook Feline van de Smid met plezier Voorlopig Kroon te maken. De heel gemakkelijk, lichtvoetig bewegende Feline heeft weinig ondersteuning van de voorbrengers nodig om tot een goede presentatie te komen. De moeder van Feline, Hiske van V. Ster AA (Olrik 383), werd hiermee Preferent.

Elcke van de Stroatweg Voorlopig Kroon (Omer 493 x Jerke 434) met Gemma Sas en Willem Lokhorst (Foto: Ingrid Truijens)

Bemerking op exterieur

De zesjarige Trijntje fan Loohuis Ster AA (Alwin 469 x Tsjerk 328) kreeg met name op basis van haar imposante draf een uitnodiging voor de tweede bezichtiging. Trijntje werd niet bevorderd naar Kroon omdat de IBOP van 77 punten en beweging aan de hand de bemerkingen op exterieur niet konden compenseren.

Beproefde combinatie

Pippa C. Kroon AA is een product van een beproefde combinatie: Norbert 444 x Beart 411. Pippa is een prachtige Kroonmerrie en kreeg opnieuw een eerste premie. Jaap Boersma kon de motivatie die hij gaf om Trijntje niet te promoveren naar Kroon nog eens herhalen: ook Pippa schoot dit keer tekort, in bouw en bewegingsafloop van het voorbeen, voor het Modelpredicaat.