CH Drogeham: Berber van der Veer wint de Stal Wijbenga Young Riders Competitie, Sven B. de KFPS Nieuwelingencompetitie

Berber van der Veer won met Het Swarte Paert Sierd PJ (Dries 421) de Stal Wijbenga Young Riders competitie (Foto: Johanna Faber)

Tijdens de 40e editie van concours hippique Drogeham op zaterdag 7 september werden de finales van de KFPS Nieuwelingencompetitie verreden alsmede de ontknoping in de Stal Wijbenga Young Riders Competitie.

Titel voor Sven B.

Sven B. (v. Wimer 461) was in handen van Sybren Minkema vanaf de eerste tot de laatste wedstrijd een geduchte kandidaat voor de titel. Elke wedstrijd waarin hij startte was hij de winnaar en ook in de finale deed hij hetzelfde en kon de titel hem niet ontgaan. Met negen punten verschil op de winnaar eindigde Bommelsteyn’s Willem (v. Hette 481) gereden door Henk Hammers met slechts één puntje voorsprong op de als derde geëindigde Tjibbe P.J. (v. Bartele 472) met Udo de Haan.

Finalewinst voor Berber van der Veer, wedstrijd voor JR Bouwman

Meer spanning zat er in de Stal Wijbenga Young Riders finale waarin Nadia den Hollander en Berber van der Veer elk met evenveel punten als koplopers de finale ingingen. De beide dames vochten fanatiek voor de hoogste en dubbel tellende finalepunten maar het was JR Bouwman die met Egberdina’s Lodewijk (v. Maurus 441) de beste slag maakte in de finalewedstrijd. Zijn totaalbeeld gaf de meeste rust, ontspanning en correctheid. Zijn winst in de finaleuitslag was niet voldoende voor de eindoverwinning maar wel schoof hij van een derde plaats naar een uiteindelijke tweede plaats in het eindklassement, wat ten koste ging van Nadia den Hollander met Thoran van de Noeste Hoeve (v. Tsjalle 454). Berber van der Veer met Het Swarte Paert Sierd P.J. (v. Dries 421) bleef haar koppositie houden na een tweede plaats in de finalewedstrijd.

Sven B. (Wimer 461) met Sybren Minkema (Foto: Johanna Faber)

 

Vorig artikelEise 489 prolongeert titel voor de sjees
Volgend artikelSubtop: Wylster 463 promoveert naar Grand Prix