Tweede selectiewedstrijd tuigen levert mooie strijd

GPD Ward (Thorben 466) met Jelte Hoekstra wint de rubriek voor Young Riders. Foto: Johanna Faber

In Exloo werd de tweede selectiewedstrijd van de Horses2fly/KFPS indoor tuigcompetitie verreden. In de rubriek voor Young Riders bleven deze keer drie deelnemers over maar maakten zij er een goede strijd van. Daar waar het tempo in de eerste wedstrijd, tijdens Indoor Friesland, nog wat hoog lag, was dat deze keer beter. Rommert 498 (Norbert 444) in handen van Lieke Lueks toonde zich het meest stabiel en was heel sterk over de benen. In front moest de hengst echter toegeven op GPD Ward (Thorben 466) die door Jelte Hoekstra naar de eerste plaats werd gereden. Harm Hamstra werd met Fokelien T.J. (Mewes 438) derde.

Front en looplust

Ook bij de merries werd er gestreden met drie combinaties. Een rubriek met kwaliteit. Deze merries hebben nog maar heel weinig ervaring in het aangespannen werk maar lijken zich goed te ontpoppen tot goede tuigpaarden. Lubbert van Oene reed Eise 489-dochter Hieke fan Bokkum weer heel sterk. De merrie toont front, looplust en is over de benen heel sterk en ruim. Ze nam de koppositie in, met achter haar Albert Lueks met Cecilia von Greifenstolz (Bartele 472) die gedurende de wedstrijd steeds beter ging lopen. Ook nu een derde plaats voor Harm Hamstra. Deze keer had hij Hiske van Bûterheideveld (Eise 489) voor de wagen. Deze merrie loopt ook nog maar heel kort voor de wagen en lijkt het talent van haar vader ook meegekregen te hebben.

Prestaties dicht bij elkaar

De rubriek voor hengsten/ruinen van 3, 4 of 5 jarigen was met zes stuks deze keer groter bezet. Geen van de deelnemers liet een hele stabiele presentatie zien, maar dat werd ze vergeven door de juryleden Harry de Jong, Gerard Lokhorst en Margriet Griffioen. Nieuwkomer Gunner Jede (Markus 491) met de kersverse vader Nico Calis jr. werd uitgenodigd voor de overkamping, samen met Gouverneur fan ’t Hertefean (Nane 492) met Jelmer Chardon. Met name deze laatste had geen stabiele wedstrijd maar was desondanks in beweging en houding zeer aansprekend. De prestaties van beide paarden lag dicht bij elkaar maar Gunner Jede werd in zijn allereerste tuigwedstrijd tijdens het overrijden toch ietsje lang in het lijf en werd nu tweede gezet en Gouverneur aan kop.

De derde selectiewedstrijd zal plaatsvinden op vrijdag 30 december 2022 in Sonnega.

Bekijk de volledige uitslagen van de rubrieken van Exloo hier:
https://www.friesetuigpaard.nl/friesland/uitslagen/

Vorig artikelDressuurcompetitie Ammerzoden: op weg naar een plek in de finale
Volgend artikelFTC: Tweede selectie St. Nyk levert 14 halve finalisten, hoogste score voor Jappeloup (Ulbrân 502)