Tyra Vernon en Ruben winnen de kür op muziek tijdens Ocala Dressage XIII

Tyra Vernon and Ruben. Photo by Andrew Ryback Photography and Q2 Photography.

Het derde dressuur concours van het seizoen bij het World Equestrian Center in Ocala, Florida op 25 t/m 27 Februari, 2022, leverde voor ieder wat wils, van USEF Training Level tot aan de klasse Grand Prix. De in Ocala woonachtige Tyra Vernon van Big Rock Equestrian Center had een druk weekend tijdens the Dressage XIII show,  met zes Grand Prix proeven in maar twee dagen tijd.

Ruben onverslaanbaar

De USDF Gold medal amazone won vier van haar proeven en eindige op een tweede en vierde plek met haar drie “unconventional horses”, Ruben, Hadrian Interagro en Hawk Interagro. Ruben, stamboeknaam Ruben van Erve Poortstad Ster (Aan 416 x Fabe 348), haar zeventienjarige Friese hengst, was tweemaal onverslagen in de kür op muziek, met een topscore van 73.13%.

Kür op Pink

‘Ik ben dol op het rijden van de kür met mijn Fries omdat hij zo dynamisch en anders is,’ aldus Vernon, die Ruben leerde kennen toen hij in training kwam bij haar. Uiteindelijk kocht ze de Aan 416 nakomeling voor zichzelf en heeft hem dan ook zelf naar het CDI Grand Prix niveau gereden. ‘We hebben hele coole muziek in onze kür waar iedereen dol op is— Pink — en zelfs wanneer de jury er minder gecharmeerd van is, gaat het publiek helemaal los!

Tikkeltje anders

‘Het is zo leuk om te starten met een Fries omdat men dit ras niet persé in de Grand Prix ring verwacht. Ik heb meerdere Friezen naar dit niveau gereden en ik hou van hun temperament en bewerkbaarheid, naast hun geweldige looks natuurlijk. Ik hou van net een tikkeltje anders, er komen honderden bruine warmbloedpaarden voorbij in de ring. Ze zullen technisch gezien wel geen dressuurpaarden zijn, onze Friezen, en ze hebben zeker hun zwaktes, maar met de jaren heb ik uitgevogeld hoe ik het voor me kan laten werken en dat is geweldig.’

Zo leuk

‘Uiteindelijk komt alles neer op de kwaliteit van de training’ vervolgd Vernon. “Als alle puzzelstukjes op hun plek vallen, krijg je de punten. Je kunt misschien wat laten liggen in de stap vergeleken met een warmbloed maar als je, je sterke kanten accentueert en de details precies goed hebt, gaat het prima. Het is zo leuk om te doen.’

Bron: worldequestriancenter.com

Vorig artikelDwarsliggende veulens: snel ingrijpen essentieel
Volgend artikel70,5% voor kür van Elias 494, Wirdmer scoort 68,9%