Video voorjaarsvergadering 2021

U kunt de volledige voorjaarsvergadering weer terugkijken via onderstaande link. Alle vragen die gesteld zijn tijdens de vergadering zijn beantwoord in de vergadering. De notulen (met daarin alle vragen en antwoorden) van deze vergadering zullen wij zo spoedig mogelijk nog toevoegen aan dit bericht.

Concept notulen regiovergadering voorjaar 2021

Onderstaand de belangrijkste vragen uitgeschreven:

Wie draagt de kosten van het nakomelingenonderzoek van Boet 516?
De kosten van het nakomelingenonderzoek worden gedragen door het KFPS. Dit jaar worden de eerste veulens geboren en vanaf de leeftijd van één jaar start de monitoring en worden de paarden onderzocht op cornage.
Klik hier voor meer informatie over de monitoring

Locatiekeuringen, fokdagen & Centrale Keuring
De Centrale Keuring (CK) kan i.v.m. de vaccinatiestraat niet in Drachten plaatsvinden. Op dit moment is de kantoororganisatie naar een alternatieve locatie op zoek en zijn er twee locaties waar dit zou kunnen plaatsvinden. De CK houdt op dit moment zijn status van de graadverhoging naar Kroon en Model.  In het najaar zal weer gekeken worden of de invulling zo blijft. Tot en met juni zijn de locatiekeuringen, dan volgen de fokdagen en in september volgt de Centrale Keuring. Dit alles natuurlijk onder de voorwaarden dat de verruiming verder doorzet m.b.t. de Covid-19 regels. Klik hier voor meer informatie over de keuringen 2021

Duurzaamheidsonderzoek
Er loopt een duurzaamheidsonderzoek bij een WUR student. Jaren geleden is hier ook al een onderzoek naar gestart.  In een van de komende Phryso’s zal op de voortgang van het onderzoek worden teruggekomen.

Communicatie
Via ingekomen stukken is de oproep gedaan om in kleinere bijeenkomsten fysiek of online (teams/zoom), de leden gelegenheid te geven in gesprek te gaan met elkaar. Zeker in deze fase waarin er heel veel gebeurd binnen de vereniging is deze behoefte groot. Tijdens de komende LR vergadering wordt besproken op welke wijze hier verder invulling aan gegeven kan worden.

Klik hier voor eerdere verslaggeving over de regiovergadering.

 

Vorig artikelUitgestelde uitreiking prijs Paard van het Jaar aan Claudia en Perry Prexl
Volgend artikelKFPS Wilma’s vlog – Hoefsmid Bart Lenstra komt op bezoek