Vier Stermerries bij combi-keuring Boxtel en Stal Spliethof

Bryscke van de Stierenweg (Alke 468) en Dunya vom Schladitzer See (Markus 491) Foto: Ingrid Truijens

De stamboekkeuring in Boxtel en de locatiekeuring bij Stal Spliethof werden op zaterdag 26 september samengevoegd. Heftige regenval maakte de baan bij Stal Spliethof onbegaanbaar, gelukkig konden de paarden zich in Boxtel toch presenteren.

Eerste premie voor Stermerrie Nalina R. A

Op de stamboekkeuring verdiende Nalina R. Ster A (Tsjalke 397 x Feitse 293) van Jan Raaijmakers uit Geffen een eerste premie. Met ruime stap en haar sterke draf met veel houding wist de achtjarige Nalina het oranje lint binnen te halen. In de tweede ronde werd haar presentatie door juryleden Harrie Draaijer, Piet Bergsma en Ulrike Beissner niet beloond met een promotie naar Kroon. ‘Daarvoor kwam ze in bouw, met name in het middenstuk, wat tekort.’

Nalina R. Ster A (Tsjalke 397 x Feitse 293) (Foto: Ingrid Truijens)

Moeder Stermerrie Evora Preferent

Twee driejarige merries kregen een Ster tweede premie uitgereikt: de jeugdige Freija van de Demro stables (Tsjalle 454 x Maurus 441) mocht wat meer front hebben, maar had veel lichaamsgebruik in stap, en een zeer mooie manier van draven. De tweede Ster met een tweede premie was voor de grootramige Evora van de Hondshoeve (Hette 481 x Fabe 348). Een imponerende verschijning, zo gaf de jury aan. Ze heeft een actieve stap en een draf met veel ruimte, een sterk achterbeen en een mooie lichaamshouding. De fokkers van Evora, Sascha en Tommy Snellenburg uit Grashoek, maakten een extra vreugdesprongetje. Met het Sterpredicaat van Evora werd haar moeder Goulkje (Fabe 348 x Teunis 332) Preferent.

Halfzus Hessel 480 Preferent

Uit de catalogus van Stal Spliethof kwamen ook nog twee driejarige Stermerries met een tweede premie. Dunya vom Schladitzer See (Markus 491 x Uldrik 457) was niet de grootste, maar had jeugd en een fraai rastype met een aansprekende voorhand. Met name door haar goede stap en sterke draf met opmerkelijk goed achterbeengebruik kreeg de merrie van Sebastian Schiller haar Ster.
Bryscke van de Stierenweg (Alke 468 x Meinse 439) wist met haar royale -ze meet 1.69 meter- en stoere voorkomen indruk te maken. Haar Ster verdiende ze met haar ruime stap met een goed lichaamsgebruik en ze liet veel balans en draging zien in haar krachtige draf. De fokker van Bryscke, Monique van Elzakker uit Lepelstraat heeft met de Ster van haar merrie ook een Preferente merrie: moeder Dryscke van de Stierenweg Ster A (Meinse 439 x Jelke 367), de halfzus van Hessel 480.

Drie eerste premie veulens

Bij de veulens werden drie eerste premies toegekend. Bij de hengstveulens kregen de lichtvoetig dravende Milan van de Boezem (Tiede 501 x Tjalbert 46) en de zeer rastypische Nier van de Terp (Fonger 478 x Epke 484) een oranje lint. Bij de merrieveulens werd de super luxe Mirhte T. (Maurits 437 x Beart 411) beloond met een eerste premie.

 

Milan van den Boezem (Tiede 501 x Tjalbert 460) Foto: Ingrid Truijens
Nier van de Terp (Fonger 478 x Epke 474) Foto: Ingrid Truijens