Vijf selectiedata Pavo Fryso Bokaal

De winnaar van de Pavo Fryso Bokaal tuigen en dressuur: Sven B. (Wimer 461) Foto: Johanna Faber

De selectiewedstrijden voor de Pavo Fryso Bokaal staan met potlood in de agenda. Vijf wedstrijden staan gepland, de (halve) finale vindt plaats tijdens de Centrale Keuring.
Een slag om de arm houdt de organisatie nog wel. Voor het (live) laten doorgaan van de competitie voor jonge Friese paarden is er nog wel verruiming van de coronaregels nodig.

Aanpassingen vorig jaar

Dit jaar zijn een aantal aanpassingen in het programma doorgevoerd. De rubriek 5- en 6-jarige paarden zal gesplitst worden omdat het verschil in opleidingsniveau tussen deze klassen een splitsing rechtvaardigt. Het onderdeel mennen komt te vervallen en voor het tuigen zal één wedstrijd m et vrije inschrijving zijn tijdens de Centrale Keuring, die overigens gepland staat op 15-18 september.
Als nieuw lid van de jury zal Bettine van Harselaar aanschuiven. Volgend jaar zal ze Herman Wientjes vervangen. In de finale dressuur zullen gastruiters Bart Bax en Chris Epskamp voor 50% de uitslag bepalen, de andere helft wordt ingevuld door het resultaat van de halve finale die gejureerd wordt door Herman Wientjes en Patricia Wolters-Van der Berg.

Laatste kampioenen van 2019

In 2020 werd de competitie niet verreden. In 2019 was er een hoofdrol weggelegd voor Sven B. (Wimer 461) die zowel het tuigen als de dressuur bij de 5- en 6-jarige hengsten/ruinen won. Thirsa fan Jentsje’s Pleats (Michiel 442) won de finale van het tuigen bij de merries tijdens de Centrale Keuring 2019.
Renske Carmen F.D. Visscherwei (Tsjalke 397), Yersie C. (Hessel 480 en Ytse fan Wylgster Pragt (Wybren 464) waren de andere winnaars bij de dressuur. Bij het mennen waren het Kroonmerrie Vita. S.A. (Norbert 444) en Tjibbe fan Horp (Bartele 472) die het kampioenslint kregen omgehangen.

Data 2021

De vijf voorlopige data voor de selectiewedstrijden zijn:

Zaterdag 10 juli, Lunteren
Vrijdag 23 juli of zaterdag 24 juli, Drachten
Vrijdag 13 augustus, Oldeholtpade
Zaterdag 14 augustus, Middenbeemster
Zondag 22 augustus, Koudum