Voorlopig Kroonmerrie Jasmin (Bikkel 470) wint in Hosena

Op de keuring op zaterdag 3 september in Hosena, Duitsland is de driejarige Jasmin vom Schladitzer See (Bikkel 470 x Tsjalke 397) Ster met een eerste premie geworden, Voorlopig Kroon én fokdagkampioen. De merrie van Sebastian Schiller kreeg als reservekampioen naast zich de eerste premie jonge Kroonmerrie Ina von Greifenstolz Kroon AA (Omer 493 x Bartele 472) van Ralf Reinhardt.

Fokdagkampioen en Voorlopig Kroon Jasmin vom Schladitzer See (Bikkel 470 x Tsjalke 397)

Jasmin waardeert zich op in beweging

Bij de driejarigen reikten juryleden Jolanda Slootjes en Willem Sonnema het oranje lint uit aan Jasmin. ‘Een mooi sprekend hoofd, een goede romprichting en een lange schuine schouder’, aldus Willem Sonnema. De merrie was wat onderstandig, maar waardeerde zich in beweging sterk op. ‘Ze heeft een ruimte en heel taktmatige stap, een draf met veel zweefmoment, veel takt, houding en ruimte.’ De tweede presentatie leverde Jasmin het Voorlopig Kroon predicaat op.

De fraaie reservekampioen Ina von Greifenstolz Kroon AA (Omer 493 x Bartele 472) showt lengte in haar hals en kruis en ze heeft droog beenwerk. Voor haar stap kreeg ze een 8. ‘Ze stapt erg ruim en taktmatig. Ook haar draf is ruim, waarbij ze veel houding maakt en een mooie buiging in het spronggewricht laat zien. Ze mag wat meer over de rug lopen’, lichtte Willem Sonnema de eerste premie van de vierjarige merrie toe.

Sterruin Axim

Bij de ruinen verdiende Axim vom Seenland (Tsjalle 454 x Pier 448) van Fanny Grimmer een Ster met een tweede premie. De zesjarige Axim is gefokt door Ralf Munitzk die op eigen terrein een succesvolle keuring had. De door hem gefokte Rosalie vom Seenland (Tiede 501 x Pier 448) haalde het jeugdkampioenschap binnen nadat de jaarling een eerste premie had gekregen. Vooral haar draf, waarvoor ze een 8 kreeg viel op. ‘Ze heeft een heel mooi gebruik van het voorbeen.’

Drie eerste premie veulens

Bij de veulens werden drie oranje linten uitgedeeld. Hengstveulen Tjark LB (Willem 508 x Jasper 366) van Mevr. S. Bessing had een goede romprichting, stapte vlot en draafde met veel houding, ruimte, takt en balans. Bij de merrieveulens haalde Trudy vom Seenland (Yme 507 x Haitse 425) een eerste premie. ‘Ze heeft veel expressie en een mooi front. Haar bovenlijn is sterk en ze heeft een lang kruis.’ De stap is actief, mocht wat ruimer, maar in draf toonde het veulen van Ralf Munitzk oprichting, balans en een sterk gebruik van het achterbeen.

Vorig artikelPodiumplek voor Mees 497 en Tomas (Maurits 437) Sport-Elite tijdens Subtop Tolbert
Volgend artikelStermerrie Flore (Meinte 490) kampioen in Duitse Tierhaupten