Wâte, Willem en Tjerrie in de finale van Horsefood Dressuurtalent

Marsja Dijkman en Wate van de Lits (foto YH Photoart's Huizing van der Velde)

Een viertal Friese paarden nam zondag 10 maart deel aan de voorselectie voor het Horsefood Dressuurtalent in de HJC Manege in Tolbert. Deze aanlegtest voor jonge talentvolle dressuurpaarden leverde voor twee Friese paarden een ticket voor de finale op 31 maart in Berkel-Enschot op.

Topscore voor Wâte van de Lits

Met een score van maar liefst 87,5 punten werd de rubriek voor vierjarige paarden aangevoerd door Marsja Dijkman met de voor het Centraal Onderzoek aangewezen Wâte van de Lits (Wimer 461 x Haitse 425) van Albert Minkema en Stal Chardon. Minkema staat ook te boek als fokker van Wâte.
Met een fraaie vijfde plaats met 77,5 punten wist ook Marieke Okkema zich te plaatsen voor de finale met Stal de Merskens Willem (Thorben 466 x Doeke 287). Willem is een fokproduct van Leny Haytema uit Wons en in eigendom van Stal de Mersken.

Stal de Merskens Thorren en Yldau van de Apploniahoeve

Monique van der Meij eindigde met Yldau van de Apploniahoeve (Norbert 444 x Beart 411, stbnaam Yldau Rianne Plantinga) van familie Lindeman als achtste met 74 punten. Yldau werd gefokt door familie Plantinga te Surhuizum. Bij de vijfjarigen kwam Marieke Okkema in actie met Stal de Merskens Thorren (Thorben 466 x Maiko 373, stbnaam Thorren van de Demro Stables), gefokt door de Demro Stables en in eigendom van De Mersken. Met een zesde plaats en 74,5 punten vielen ze net buiten de finalisten.

Ook Tjerrie van Halfweg naar de finale

De voorselectie op zaterdag 9 maart in Aalsmeer leverde voor Caroline Hulsman een ticket voor de finale op. Met Tjerrie van Halfweg (Bikkel 470 x Jakob 302) van fokker K.D. de Vrij te Heemskerk behaalde ze 78,1 punten en eindigden ze op een vierde plaats bij de vijfjarigen. Met Tûke fan ‘e Klaai (Bartele 472 x Tsjalke 397) van H. Weteling te Assendelft en gefokt door A. Dijk en S. Holwerda te Anjum behaalde Caroline Hulsman 67,1 punten en een negentiende plaats.

Vorig artikelBennie van Es scoort weer met Jetse fan Hickaerd
Volgend artikelNathalie Vorenhout: ‘Anna gaat voor mij door het vuur’