Wie heeft snellere pk’s: Rintje Ritsma of Anne Okkema?

Op woensdagavond 14 augustus zullen oud-schaatser Rintje Ritsma en marathonrijder Anne Okkema tijdens Friesians@TheBeach gaan wedijveren wie de snelste pk’s heeft. Op de motor en met de -door Friese paarden getrokken- marathonwagen zullen ze langs de vloedlijn de strijd aangaan op het strand in Lemmer.

Gratis showprogramma met Friese paarden

Friesians@TheBeach is een nieuw en uniek evenement met Fries paarden. Op het strand van Lemmer zal tussen 19.30 en 21.15 uur uur een afwisselend showpgrogramma -gratis- te volgen zijn bij Beach Club Lemmer. De Friese paarden laten hun veelzijdigheid zien: van fokkerij tot sport, van zadelpaard tot elegant koetspaard; liefhebbers van Friese paarden kunnen hun hart ophalen tijdens deze show.

Rintje Ritsma opent het programma

Het idee voor dit initiatief is ontstaan met de gedachte dat heel veel toeristen naar Friesland komen en het Friese paard wel kennen uit de weilanden, maar niet als gebruikspaard. Friesians@TheBeach probeert deze mensen op een unieke locatie kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van het Friese paard. Rintje Ritsma is een bekende Lemster en zal een bijdrage leveren door het evenement op een verrassende wijze te openen en later in het programma zijn pk’s aan te ‘slingeren’. Maar of hij de strijd gaat winnen tegen Anne Okkema uit Britswerd, één van de meest getalenteerde -en onverschrokken- marathonrijders van dit moment? Kom het bekijken op deze prachtige zomeravond op het strand.

Bekijk  voor meer info op Facebook: Friesians@TheBeach

Vorig artikelEen week vol verwondering
Volgend artikelWat is koliek precies?