Wiesje van der Woude met Durk in vorm

Durk (Tsjalle 454) met Wiesje van der Woude, wint open klasse en Henk Emmens trofee. Foto: Johanna Faber

Afgelopen maandag op het Topgazon Stratenconcours in Rolde wist Wiesje van der Woude met Durk (Tsjalle 454) op sterke wijze de open klasse te winnen en daarmee ook de bijzondere Henk Emmens-trofee. Durk bleek in totaliteit het sterkst over de benen te gaan, maar was vooral in front het meest verheven.

Harm is de mooiste boer

Het stratenconcours in Rolde, wat vooral in het teken stond van de boeren en het boerenprotest kende een flink aantal deelnemers die zich heel fraai uitgedost hadden, passende in dat thema. De jonge Harm Hamstra was daar eentje van. Niet alleen wist hij heel sterk de limietklasse te winnen met Fokelien T.J. (Mewes 438). Ook werd hij door de speciale commissie voor het schoonste geheel, bestaande uit: boerin Annemiek (bekend van Boer zoekt Vrouw), Gert van der Hof en Sander Naber, uitgeroepen tot mooiste boer!

Harm Hamstra, mooiste boer van het concours. Foto: Johanna Faber

Overige rubrieken

De damesklasse in Rolde werd een zege voor Luciel van der Kooi met Mark fan Bokkum (Tjalbert 460) en de tuigrubriek onder het zadel werd ook door de sterke Durk gewonnen. Hij had hier Sam Oudhof in het zadel zitten.

Durk wint nog meer

Niet alleen in Rolde bleek de combinatie succesvol, want een dagje eerder werd een speciaal ingelaste tuigrubriek verreden tijdens de Horses2fly menfinales in Tolbert en ook daar pakte Durk met Wiesje aan de leidsels de rubriekszege. De top drie in Tolbert bestond vervolgens uit de met veel bravoure gaande Bartele 472 (Onne 376) met Marcel Heuker aan de leidsels op de tweede plaats, gevolgd door Age Okkema met Jehannes 484 (Tsjalle 454). Deze goede top drie plaatsing voor Jehannes 484 betekende meteen ook het laatste puntje voor het sportpredicaat tuigen voor Jehannes 484. Dit maakte hem meteen ook Sport-Elite omdat hij eerder in de dressuur en mensport ook al het sportpredicaat binnen wist te halen.

 

Vorig artikelElske (Jesse 435) Voorlopig Kroon en kampioen in British Colombia
Volgend artikelAge Kelderhuis en Bertine Smid Frysk kampioen Ringstekke 2022