WK-selectie: Crystal Jede, Wibout 511 en Tizian fan Ass door!

Tizian van Ass met Bennie van Es

Na de eerste observatietraining vorige week in Ermelo zijn 24 vijfjarigen, 20 zesjarigen en 14 zevenjarigen geselecteerd voor de tweede observatietraining richting het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden bekend. De Friese paarden zijn in elke categorie met één combinatie vertegenwoordigd.

Zes Friese paarden deden er mee aan de eerste training, daarvan mogen Crystal Jede (Alwin 469) met Lisanne Veenje bij de vijfjarigen, Wibout 511 (Thorben 466) met Marieke Okkema bij de zesjarigen en Tizian fan Ass (Epke 474) met Bennie van Es bij de zevenjarigen een fase verder.

“En nu doorknallen!”

“Mooi zo, met de Friese paarden er weer goed bij”, reageert Marieke Okkema blij. “En nu maar doorknallen, zodat we kunnen laten zien dat ‘we’ echt mee kunnen doen! Het zal een harde dobber worden, met vele goedgekeurde KWPN-hengsten en grote namen ook wat de ruiters betreft, maar we gaan ervoor!”

21 en 22 juni

De tweede observatietraining vindt plaats op 21 en 22 juni in Ermelo. Het WK wordt van 25 t/m 29 augustus verreden in Verden.

Deelnemers-2e-observatietraining-WK-Jonge-Dressuurpaarden

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Vorig artikelLivestream locatiekeuring Stal Chardon – 26 mei
Volgend artikelRastypische Hearau (Jurre 495) Ster met een eerste premie