Zes Sterren en een eerste premie merrieveulen bij locatiekeuring Dekstation Gaasterland

De zes Sterren bij dekstation Gaasterland (Foto: Gerbrich Raap)

De locatiekeuring bij de familie Eppinga van Dekstation Gaasterland leverde voor zes paarden een Ster op. De juryeleden Sabien Zwaga, Ester Reen en Dik Brummel kenden aan één merrieveulen een oranje lintje toe voor haar eerste premie.

Atletische Tiara

Een eerste premie was er voor het luxe merrieveulen Tiara fan Kippenburg (Markus 491 x Alke 468). Met veel rasuitstraling en droog beenwerk stapte Tiara met veel tact. In draf showde ze veel atletisch vermogen en liet al zien makkelijk te kunnen schakelen.

Guusje met opvallend goede stap

De vierjarige Guusje van de Gonda Ster (Markus 491 x Norbert 444) werd opgenomen met Ster onder ander vanwege haar ‘opvallend goede stap’, lichtte Sabien Zwaga toe. ‘Ze heeft veel takt, is resoluut en met veel lichaamsgebruik.’ Guusje -voorgebracht door F.E-horses, staat goed in het rechthoekmodel, alhoewel ze wat hoogbeniger mocht, en heeft een goede bovenlijn. ‘In draf loopt ze mooi op eigen benen.’

Tien driejarigen, vier Ster

Van de tien driejarigen verdienden er vier een Ster met een tweede premie. In de eerste rubriek met driejarigen kwam Janke Ster (Wimer 461 x Mewes 438) op kop met een Ster tweede premie. De grootramige en hoogbenige Janke heeft veel uitstraling, is iets vroegrijp, en heeft royale hoeven. Ze stapt heel actief en laat veel vermogen, balans en souplesse in draf zien.
De eerste driemerries in deze rubriek ontliepen elkaar niet veel. De tweede plaats was voor Loeki van de Anne Hoeve Ster (Tymen 503 x Norbert 444). Ze heeft een sierlijke belijning en verticale hals en mocht wat meer bespiering in de bovenlijn hebben. Ze heeft ruimte en takt in stap en veel souplesse in draf, waarbij ze met haar achterbeen wat meer mag doortreden.
De derde Ster met een tweede premie was voor Lady Oet Oale Kloosterveen Ster (Tiede 501 x Brandus 345) die door F.E-horses werd voorgebracht. De rassige Lady mocht in de lendenen wat sterker en heeft droog beenwerk. Ze stapt voldoende ruim met een goed gebruik van het achterbeen, in haar draf mag ze haar voorbeen iets meer uitleggen.
In de tweede groep met driejarigen werd er een Ster met een tweede premie toegekend aan Lyfke aan de Bovenlanden (Tymen 503 x Jasper 366). Ze combineert een goede rasuitstraling met een goede bovenlijn en droog beenwerk. In stap is ze taktmatig en iets voorzichtig, zo gaf Sabien Zwaga aan. ‘In draf heeft ze souplesse, veel tact en balans in de wendingen, waarbij ze achter iets meer mag doortreden.’

Zesjarige Ane Tjerk Ster

In de rubriek met ruinen haalde de zesjarige Ane Tjerk van ’t Geerland Sport Ster (Beart 411 x Fridse 423) een Ster tweede premie. ‘Een ruin met veel uitstraling en veel behang’, complimenteerde Sabien Zwaga. ‘Hij is wat neerwaarts gebouwd en heeft goed beenwerk’ In de stap laat Ane Tjerk veel lengte en takt zien, de draf mag wat krachtiger.

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

 

Vorig artikelHKC voorzitter Piet Bergsma: ‘zeer talentvolle jonge hengsten gezien’
Volgend artikelZevenjarige ‘kapitale’ Zierda Tsjalina A.B. (Alwin 469) Ster eerste premie bij locatiekeuring Stal Sibma